sourze.se
Artikelbild

Miljöpartiets politik leder till högre CO2-utsläpp

"Miljöpartiet spelar roulett med miljön och den svenska välfärden som insats när de vill stänga ned kärnkraften. De riskerar jobben i den svenska elintensiva industrin på grund av sin okunskap och sin iver att montera ned den svenska elförsörjningen."

I tidningar och TV rapporteras det om Sveriges iskalla vinter och det är svårt att undgå den. Många gånger har tågen stått stilla på grund av den svåra kylan, elpriset skjuter i höjden eftersom fler än vi behöver mer el för att värma upp våra hus och företag och industrier blir allt mer elintensiva. Då vill Miljöpartiet stänga ned kärnkraften som utgör knappt hälften av vår egen elförsörjning. För oss i Alliansen är detta djupt oansvarigt och kommer leda till ökad arbetslöshet, högre koldioxidutsläpp och chockhöjda elpriser.
 
Tillsammans med koldioxidskatter, utökad handel med utsläppsrätter och värnandet av Östersjön är utbyggnaden av svensk kärnkraft avgörande för att vi ska lyckas nå våra ambitiösa klimatmål. Kärnkraften är, tillsammans med vattenkraft, den energiproduktion som har lägst utsläpp av koldioxid vid drift samtidigt som den står för nära hälften av elproduktionen i Sverige. Därtill kommer de nya kärnkraftverken att vara avsevärt mer effektiva i sin energiutvinning än idag.
 
Nya kärnkraftverk betyder inte bara att vi tryggar vår elförsörjning, det skapar även många nya jobb. Fler företag och industrier kommer att våga satsa på att bygga ut sin verksamhet när billig och miljövänlig el kan garanteras på längre sikt. Det är nödvändiga signaler om självförtroende inför framtiden som näringslivet behöver för att återhämta sig från rådande finanskris.
 
Miljöpartiet spelar roulett med miljön och den svenska välfärden som insats när de vill stänga ned kärnkraften. De riskerar jobben i den svenska elintensiva industrin på grund av sin okunskap och sin iver att montera ned den svenska elförsörjningen. Det är nog inte det beskedet som alla de tusentals varslade vill höra. Det räcker inte med att det är finanskris och svåra tider för företagen, nu vill Miljöpartiet göra det ännu svårare genom att göra elen dyrare.
 
När den gamla kärnkraften fasats ut om 15 år är vi som är unga idag medelålders och då vill vi kunna andas frisk luft, köpa billig el och ha jobb att gå till. Då är det bra att vi har två tydliga alternativ i svensk politik. En Alliansregering som på allvar vågar ta tag i miljöproblemen i Sverige och en annan som riskerar att göra oss beroende av smutsig utländsk kolkraft eller rysk gas.


Vad säger de andra ungdomspartiledarna?
Klicka här!


Om författaren

Författare:
Niklas Wykman

Om artikeln

Publicerad: 27 jan 2010 11:39

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: