sourze.se
Artikelbild

En modig och självständig prinsessa

Filmen "Prinsessa" är rolig, tankvärd, varm och mänsklig. Den spelar den på hela mitt känsloregister. Zandra Andersson gör en fantastisk debut, hon är en strålande stjärna på dagens filmhimmel.

Majas Zandra Andersson högsta längtan är att få bli skådespelerska. Hon spelar i en teatergrupp, suktar efter den hetaste killen Anastasios Soulis... Maja är utanför och udda, men vågar mycket! Filmen är fylld med känslor och lätt att ta till sitt hjärta. Det är en film som handlar om att hitta sin självkänsla och styrkan att våga det man vill. På sina egna villkor.

Maja är en tjej på 18 som bär en stor längtan i sitt hjärta. Erika Sohlman, dokumentärfilmaren från Stockholm, ser när hon träffar på Maja ett ypperligt tillfälle att göra en annan sorts film än de bröllopsfilmer hon hittills har ägnat sig åt. Erika hoppas skapa sitt genombrott. Maja tar tacksamt emot chansen att bli filmad, glad att få den uppmärksamhet hon längtat efter. Tragikomisk underhållning skapas på Majas bekostnad.

Filmen har flera fina vändningar. Den är både söt, rörande och viktig. Beskriver på ett fint sätt hur vi behöver varandra och att det kanske inte är hon vi först trodde som behöver mest, men i stället kanske hon som behövs mest. Den visar också på att ingen är perfekt och att även den som ser bra ut och är populär kan ha sin mörka hemlighet.

Teresa Fabik vill lyfta och ingjuta mod i unga tjejer, kanske framför allt att våga vara sig själva, tro på en inre kraft och ta sin plats, men det funkar nog som budskap för alla människor, både unga och gamla.

Gillade du Hipp hipp hora och Fucking Åmål kan jag tänka mig att du gillar Prinsessa.

Filmen är Svensk, 1 tim 34 min. Den har på filmfestivalen engelsk text. Jag kunde se att det var många på Draken vid kvällens visning som gav den högsta betyg!


Om författaren

Författare:
Bente Wikman

Om artikeln

Publicerad: 26 jan 2010 10:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: