sourze.se
Artikelbild

Kunskap är framtidsbranschen för Sverige

"En hel generation svenskar ligger milslångt framför andra länder på vägen mot det samhälle som världen håller på att gå över till, det samhälle som Sverige redan befinner sig i. Piratpartiet tar avstamp i just detta samhälle, informationssamhället."

Under valåret 2010 så kommer de viktigaste valfrågorna för att vinna valet 2010 fortfarande att vara klimatfrågan och arbetsfrågan. Det heter antingen att "Moderaterna är vår tids arbetarparti och vill ge fler människor större frihet och möjligheten att stå på egna ben" eller, enligt vänstern att "vi sätter jobben först. För klarar vi jobben så klarar vi Sveriges ekonomi, och då kan vi också utveckla välfärden och rättvisan."

Vi Pirater erkänner att dessa är viktiga frågor och att de partier som kan leverera de bästa analyserna och lösningar på dessa frågor är de partier som kommer att vinna valet 2010.

Så, det Piratpartiet borde göra för att vinna valet 2010 är att leverera just dessa analyser av och lösningar för arbetsmarknaden, lågkonjunkturen och klimatet, men vi har valt att inte göra det.

Båda blocken kommer fortsätta att lova jobb till alla, något som de inte lyckats erbjuda de senaste två mandatperioderna, oavsett om det varit alliansen eller röd/grön-regering som haft makten. Under tiden de har lovat detta har Saab gått i graven.

Vi i Piratpartiet menar att kunskap är framtidsbranchen för Sverige. En hel generation svenskar ligger milslångt framför andra länder på vägen mot det samhälle som världen håller på att gå över till, det samhälle som Sverige redan befinner sig i. Piratpartiet tar avstamp i just detta samhälle, informationssamhället.

Tänk dig om vi hade en uppfinning som sammankopplade alla människor i ett stort nätverk. Tänk dig att genom detta nätverk, när som helst, kunna ta del av all kultur som mänskligheten skapat. All information, alla tankar och all kunskap som människorna i detta nätverk delar med sig av är tillgänglig direkt för dig. Tänk dig att kunna prata med en kines om hur arbetsförhållandena verkligen är där nere. Tänk att kunna skapa tjänster, musik, film eller text och dela detta med alla människor på hela jordklotet. Om en sådan uppfinning hade funnits, hur tror du att det hade påverkat samhället och dess befintliga strukturer?

Piratpartiet vill forma ett samhälle som har sin grund i starka medborgarrättigheter, med så optimala förutsättningar som möjligt för öppenhet, kommunikation, samarbete, deltagande och kopiering av tankar och idéer. I ett sådant samhälle finns utrymme för svåra frågeställningar, utan censur. Där finns en acceptans för förändringar och utveckling, där finns människor av alla typer som alla har möjligheten att bygga vidare på andras idéer och skapelser. Internet har givit oss fantastiska möjligheter att bygga nya strukturer på, och detta vill Piratpartiet ta vara på.

Vi i Piratpartiet är det enda partiet som förstår detta och tar kunskapssamhället på allvar, därför är en röst på Piratpartiet 2010 en röst på framtiden.


Vad säger de andra ungdomspartiledarna?
Klicka här!


Om författaren

Författare:
Stefan Flod

Om artikeln

Publicerad: 20 jan 2010 09:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: