sourze.se

Johnny Depp framröstad till 00-talets skådespelare

"Till sist har Johnny Depp nu blivit framröstad som decenniets bästa skådespelare på galan People´s choice i Los Angeles! Han är inte bara sexig, han är bra också!"

Ända sen jag såg Johnny Depp första gången i Gilbert Grape, fastnade hans namn och ansikte på min näthinna. När någon frågat mig vem jag tycker är den bästa skådespelaren, har det endast varit Johnny Depps namn som kommit för mig. Varför är ett mysterium egentligen, för han gör inte så stora ansträngningar att synas, men han syns ändå, konstigt nog. Mest av alla!

Efter Gilbert Grape, som förresten är en fantastiskt konstnärlig Lasse Hallberg-film, han som är gift med Lena Ohlin ni vet, också en fantastisk skådespelerska förresten, såg jag Edward Sissorhands med Johnny Depp. En alldeles förtrollande film om en kille som hade händer som trädgårdssaxar och som använde dem att klippa till snygga figurer i häckar med, för att övertyga folk om att han var snäll. Filmen upplevde jag som kult. Vet inte heller varför, men så kändes det. Jag kan känna stämningen i filmen än i dag, fast det var över tio år sen jag såg den.

Johnny Depp är en helt vanlig man med bruna ögon, brunt rakt hår och ett vanligt utseende. Ingenting speciellt utmärkande, utom att han tar upp hela utrymmet, när han syns på bioduken. Det är tystnaden, ödmjukheten, hans önskan om att hålla sig lugn och i bakgrunden, som imponerat på mig och förmodligen på andra. Jag läste en historia en gång, om en man som fullkomligt struntade i vad andra människor tyckte om honom, men som av den orsaken blev mäkta populär. Den mannen skulle kunna vara Johnny Depp.

Johnny Depp har inte heller ställt till några speciella skandaler, utom några stycken och han har en fru och barn i Hollywood. Johnny Depp har medverkat i ungefär tjugo filmer under 00-talet, bland andra världssuccéerna Chocolat, Kalle och chokladfabriken och Public enemies. Han har Oscarnominerats för filmen Pirates of the Caribbean, Finding Neverland och Sweeney Todd, men har aldrig fått en Oscars-statyett. Jag vet att den kommer! Lugn bara Jonny!

Nu är det också faktiskt så, att Johnny Depp har utsetts till världens sexigaste man två, säger två gånger! Det är något magiskt med Johnny Depp! Jag tycker inte att sex är det första man tänker på när man ser honom, men något måste det vara som gjort att han får den titeln. Jag tror inte, att han satsat på den själv och det är kanske just därför han får den.

Men till sist har Johnny Depp nu blivit framröstad som decenniets bästa skådespelare på galan People´s choice i Los Angeles! Han är inte bara sexig, han är bra också!

Johnny Depp, 46 år, tog rörd emot priset. ”Vilken ära!” sa han. ”Att det är ni, folket, som har röstat betyder allt. Utan er hade inte någon av oss stått här i dag. Tack så mycket!” sa Johnny Depp. ”Det har varit ett fantastiskt årtionde och en fantastisk resa” sa Johnny Depp, innan han vinkade och försvann.

Han kom, han såg, han segrade, säger jag!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 14 jan 2010 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: