sourze.se

Märklig vändning i media om Ulf Olsson

Då tyckte media och allmänheten att Ulf Olsson var en avskyvärd man. Nu, när han har tagit sitt liv, är tonläget från media ett helt annat, det skrivs snyftartiklar om honom och man tycker synd om honom: "Han hade ju bara sina hundar".

I april 2002 dömdes Ulf Olsson till livstids fängelse för våldtäkt och mord strypning på 10-åriga Helén Nilsson och mord på Jannica Ekblad. Bevisen mot honom var mycket starka. DNA och könshår från Olsson fanns på Helén Nilssons döda kropp. Ulf Olsson hade också erkänt mordet per telefon. Blod från mördade Jannica Ekblad fanns i Olssons lägenhet.

Då tyckte media och allmänheten att han var en avskyvärd man. Nu, när han har tagit sitt liv självmord är alltid tragiskt, är tonläget från media ett helt annat, det skrivs snyftartiklar om Ulf Olsson och man tycker synd om honom: "Han hade ju bara sina hundar". Nu ifrågasätts även om han verkligen var skyldig till grymheterna.

Mycket märklig vändning av media och ett hårt slag för de anhöriga.


Om författaren

Författare:
Sven-Erik Sundberg

Om artikeln

Publicerad: 11 jan 2010 16:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: