sourze.se

Intervju med mig själv

Att intervjua sig själv är mycket givande. Då kan man få reda på saker som man inte hade en aning om.

- Jag ser att du fått in 99 texter på Sourze på lite över ett år. Det måste du väl vara nöjd med?
Ja, det är rent otroligt. Jag fattar noll. Jag måste nog skriva till webbredaktören och tacka henne för uppmärksamheten.

- Nå, hur tycker du att responsen har varit? Vad säger du om kommentarerna?
Va, kan man kommentera texterna? Det visste jag inte. Nu blir jag nyfiken på vad man hittat på.

- Är du nöjd med vad du har skrivit?
Det är klart att jag är. Du har väl hört vad Björn Ranelid sa? "Det finns en miljon som kan skriva som Liza Marklund. Men bara en som skriver som Björn Ranelid." Så är det. Det finns alltså bara en som kan skriva som Lennart Karlsson.

- Du ser ut att ha gott självförtroende och Du tror verkligen på dig själv?
Självklart. Vem skulle jag annars tro på? På Hitler? George W Bush? Fredrik Reinfeldt? Eller Gud? Har du bättre förslag?

- När man tittar på dina texter så ser de ut att vara lika långa. Hur kommer det sig?
Jo, det är så att när jag får syn på en lång text så måste jag ta ett djupt andetag och en lika lång ansats som Carolina Kluft för att komma igenom ordmassorna. Jag vill att man ska kunna läsa igenom min text på åtta andetag. Och då gäller det exkludera allt svammel. Att vara exklusiv måste vara målsättningen här i livet.

- Man undrar ibland när man läser vad du skrivit om du ändå inte är lite sjuk i huvet. Och inte går det att utläsa om du är en höger- eller vänstermänniska.
Jag har alltid haft svårt med det där med höger och vänster. Det hänger ihop med traumatiska upplevelser på kaserngården på P7 i Ystad. När man kommenderade högerom så gjorde jag vänsterom. Och när man skrek vänsterom så gjorde jag högerom. Jag har alltid tvekat åt vilket håll jag ska vända mig och åt vilket håll jag ska gå.

- Vad tror du annars om framtiden?
Det finns en del som tror på stora problem med klimatet och stora översvämningar och vulkanutbrott. Att befolkningsproblemen blir enorma och att det blir ännu större religiösa motsättningar. Jag tror inte alls på det där. Jag tror att det blir mycket värre.

- Och vad tycker du egentligen om Sourze?
Jag tror att den här webbtidningen spelar en stor roll. De som skriver här har verkligen nånting betydelsefullt att säga. Nu är det ju så att alla människor är mer eller mindre tokiga. Det är de som är mest tokiga som skriver på Sourze.

- Och du vill förstås ha så många läsare som möjligt?
Inte alls. Jag skriver bara för mina barnbarn, 2 och 4 år. De är de enda som förstår mig.

- Nu har du skrivit en ny text. Vad säger du om den?
Den är precis lika innehållslös, meningslös och värdelös som 99 procent av alla människor här på jorden känner sig.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2010 13:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: