sourze.se
Artikelbild

På spåret på väg att spåra ur!

"Jag har väldigt svårt att förstå dem som ställer upp i frågeprogram som skall testa allmänbildning, när man är så totalt obildad!"

Ett av SVT:s mest klassiska program är På spåret. Under en lång period har Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg bildat ett uppskattat radarpar i ledningen av detta program. Nu har de efterträtts av Fredrik Lindström och Christian Luuk.

De nya programledarna gör ett bra jobb - såväl Oldsberg som Hellberg har verkat lite gamla och trötta de senaste säsongerna. Så ingen skugga över programledarna!
Men de tävlande? I det senaste programmet placerades såväl Östergötland som Västermanland bland de landskap som gränsar till Vänern. På frågan om vilket land som var först med att införa kvinnlig rösträtt kom förslaget Schweiz!

Jag har väldigt svårt att förstå dem som ställer upp i frågeprogram som skall testa allmänbildning, när man är så totalt obildad! Detta rör sig alltså om välbetalda kändisar som när de är ute och reser i Sverige inte vet om de befinner sig vid Vänern, Vättern eller Mälaren. Och när man skall gissa på det mest progressiva landet när det gäller kvinnlig rösträtt så tror man på Schweiz! Det är ett av många tecken på den svenska skolans förfall och i förlängningen på bildningens nederlag! Emellertid visste det ena laget att det i Kristinehamn funnits en orkester som hette Jollys, och båda lagen kände till flera popband från Manchester - så allt är ju inte hopplöst!

Sen är det ju också en fråga om vilka tävlande som väljs in och som är villiga att ställa upp. Vi har under åren sett bildade människor som Sven Melander, Hoa Dahlgren, med flera som bjudit på sitt kunnande. Men årets tävlande verkar vara ovetande om det mesta! Jag hoppas på skärpning i kommande program.


Om författaren

Författare:
Göran Langevi

Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2009 11:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: