sourze.se

Fredrik Strage tycker att Idol är vedervärdigt

"Jag tycker att det vilar en depression över det svenska kynnet, just vad det gäller Idol. Vi som ser programmet Idol får finna oss i att bli tagna som idioter. Snyft!"

Jag har ingen som helst livlina längre vad det gäller Idol 2009. Någon research har jag heller gjort denna gång, men det hindrar mig inte att ha åsikter om idolerna som är kvar, som är fyra till antal.

"Du regerar i dag!" sa Laila i juryn när Erik framfört sina låtar med tema "Arena". Han fick en hel publik i gungning, det fick han faktiskt och jag tror eller misstänker att Erik kommer att vinna Idol detta år. Det handlar då om, att ta det säkra före det osäkra och samhällsfarliga, som Calle och Tove är. Varför då? Jo, för att de är så oförutsägbara och kan gå hur långt som helst. Ingen vet hur långt. Erik och Mariella har redan nått dit. Till sin egen gräns, alltså.

Nästa vecka är det tre idoler kvar i tävlingen, som kommer att hålla semifinalen på Skandinavium i Göteborg. Men än så länge kan vi se Mariette, dreadstjejen, arenamänniskan Erik, rockkillen Calle och minst men inte sämst, Tove, min favorit och den som jag tycker har allt som en idol ska ha.

Om sanningen ska fram, så såg jag inte programmet i fredag. Nej, jag valde bort det, för att vara med min familj och reprisen igår höll jag på att missa, för jag prioriterade något annat det vill säga mig själv. Men, det hindrar mig som sagt inte från att ha åsikter om idoltävlingen ändå. Jag såg ändå en del, efter att ha lämnat tillbaka helgens hyrbil.

Mina poäng av fem för de tävlande i kväll – Calle: five points för sina oförutsägbara "moves", Marielle: two points, för att hon är för färdig som artist, Tove: five points för att hon är stjärna och slutligen Erik: three points för att han är för färdig, förutsägbar och för självsäker.

"The Voice" Erik Grönvall, beskrivs av juryn som en vandrande pinne, som sjunger som Turning Torso i Malmö. Juryn har Erik som favorit och det räcker för att lura de ovetande att rösta på honom.

Det jag såg av Calle i reprisen tycker jag var ok. Calle är en vanlig kille, men ovanlig på det sättet att han fått mycket kärlek från sin mamma, vilket förde med sig, att han blev just den naturliga urkraften som han är i dag, kapabel att göra underverk i framtiden. Det hade han nog aldrig trott. Men, han är av rätt virke! Lite "Karlsson på taket" över honom, men han är mysig! Calles låt Everybodys got a hungry heart var härlig att lyssna till!

Mariette passar på en stor arena med sitt viftande och springande över scenen. Hon är duktig och skulle redan nu kunna ge sina egna konserter på Boden Arena eller vilken arena som helst, men hon är inte att förväxla med en svensk idol. Jag blir bara trött. På grund av sin ålder och musikstil, ser jag inte heller hur hon skulle kunna slå i längden.

Tove är den självklara stjärnan, rösten, klangen, vemodet, glädjen, idolen! För mig. Erik blir "stor" utan idoltävlingen. Calle och Tove ser jag som de som skulle tävla i finalen, men det blir knappast så. Jag tror att det blir Tove och Erik. Jag tror även att Erik kan vinna. Men, vi får se.

Jihde, programledaren, som för övrigt hade någon Armani-liknande, elegant, grå kostym, säger man i pressen har storhetsvansinne. Denne lille man, som spottat upp sig så förskräckligt, så det retar alla journalister varje fredag! Är det avundsjuka, eftersom de journalister som skriver skit om honom är noll intressanta själva?

Nöjeskrönikören och tv-profilen Fredrik Strage uttalade sig i en krönika i DN:s På Stan om Idol som han tycker är ett "vedervärdigt" program. Han kallar Tove Östman Styrke för "blondlockig konfirmand" och tycker att det är konstigt att inte svenska folket vill ta cyanid efter att ha lyssnat på henne. Där ser man hur olika det kan tyckas om tv-program. Är vi alla i publiken eller framför tv:n idioter då? Fredrik Strage tycker inte heller att man kan tolka I wish I was a punkrocker som Tove gjorde och "man säger inte att den låter härligt", sa Strage. Grattis till den inställningen Strage!

Jag tycker i alla fall att det ska bli "lite" spännande att se vem som blir idolen och jag tycker att det vilar en depression över det svenska kynnet, just vad det gäller Idol. Vi som ser programmet Idol får finna oss i att bli tagna som idioter. Snyft!

Vem åkte ut tror ni? Jo, just Mariette, henne som jag gav minst points. Jag hade rätt!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 30 nov 2009 10:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: