sourze.se

KTH-docent: FN i historisk skandal om klimatet

Docent Fred Goldberg: "Hur tänker Fredrik Reinfeldt ställa sig till Köpenhamnsmötet när det nu mer och mer klarnar att det mesta om människopåverkad temperaturhöjning är fabricerat med hjälp av diverse rapporter som bygger på mygel..."

Jag fick ett mail från en känd klimatskeptiker, Fred Goldberg, igår morse. Goldberg är skeptisk bland annat till teorin om att det är den mänskilga faktorn som ligger bakom en ev temperaturhöjning på jorden och han har förekommit som representant för den skeptiska sidan i de debattprogram som jag själv har sett på TV där fokuset har legat på just huruvida det är människan som bär skulden till klimatförändringen eller om det är ett naturligt, låt vara nog så oönskat, fenomen. Goldberg, som är docent vid KTH och polarforskare menar förresten att det snarare kan vara så att vi är på väg in i en mindre istid än, tvärt om, en varmare period.

Fred Goldbergs mail den här morgonen hade rubriken "The shit has hit the fan". Mailet började:

"Nu har något otroligt hänt. En hackare i Ryssland har tagit sig in i Hadley Centres datacentral och där hämtat ut över 1000 e-mails och olika forskningsdokument. Mailen innehåller mycket avslöjande material om hur man vill dölja sanningen vid temperatur-redovisningar med diverse tricks.

När man har läst en del av dessa brev framgår det mer och mer att en omfattande konspiration ligger bakom klimatalarmismen. Alla de stora namnen inom IPCC och klimatforskning figurerar i mailen. En jätteskandal som bekräftar att detta är historiens största vetenskapliga skandaler.

Det ska bli mycket intressant att se vad som händer den närmaste tiden när mer och mer mygel avslöjas. Hur tänker Fredrik Reinfeldt ställa sig till Köpenhamnsmötet när det nu mer och mer klarnar att det mesta om människopåverkad temperaturhöjning är fabricerat med hjälp av diverse rapporter som bygger på mygel med val och tolkning av trädringar mm. Jag tror många klimatforskare sover dåligt i dessa dagar..."


Jag mailade tillbaka till Goldberg och frågade om det var ok att vi publicerade hans mail, men passade också på att fråga honom om han var säker på att nyheten var sann och på att de nu publicerade mailen är autentiska.

Goldberg svarade:

"Utan tvekan. Phil Jones har erkänt att det skett ett intrång. Alla mail med adress till eller från Steven McIntyre har verifierats som äkta av honom. Om jag förstått sitationen rätt har det gått ganska kort tid mellan intrång och publicering så hur skulle någon kunna hinna sitta och fabricera texterna. De troende är givetvis desperata och försöker med alla sanna eller osanna medel försvara sina positioner. Det som nu framkommit kompletterar mycket information som vi redan hade med mygel beträffande temperaturkurvor mm.

Strax innan intrånget försvann alla temp-data ur CRUs dator. Sedan hittas ett brev där Phil Jones säger att han hellre raderar alla temp-data än ger dom till Steven McIntyre. Han var hårt pressad att lämna ut sina data enligt Freedom of Information Act."


Sourze återkommer eventuellt med uppdatering av den här artikeln med lite bakgrund till personer och platser i densamma. Kontentan är ändå att en docent vid KTH i Stockholm hävdar att e-mails har läckt ut som bevisar att viktiga representanter för FN:s klimatpanel, IPCC, har lurat världen att tro att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom den temperaturhöjning på jorden, som just nu upptar en huvuddel av världens toppolitikers internationella engagemang, trots att samma viktiga representanter för samma FN:s Klimatpanel dem emellan hävdar att människans roll i sammanhanget är osäker.


Om författaren

Författare:
Carl Olof Schlyter

Om artikeln

Publicerad: 24 nov 2009 00:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: