sourze.se

Vad du inte visste om 9/11 – #2

USA hade nära relationer med Bin Laden och talibanerna ända fram till 11 september och FBI felöversatte och struntade i att översätta uppgifter om 9/11.

Läs gärna #1 av den här artikeln först.

De här sensationella uppgifterna avslöjades den 24 juni 2009 av Sibel Edmonds före detta FBI och de stöds av den prisbelönte journalisten Eric Margolis som bekräftar att CIA hjälpte Bin Laden när han och hans gäng tränade för gerillakrigföring i Centralasien.

Redan under 90-talet nyttjade man Bin Laden för operationer i Centralasien, inklusive Xinjiang i Kina. I dem användes Al-Qaida och talibanerna på samma sätt som USA gjorde under kriget mellan Afghanistan och Sovjet, det vill säga ”krigföring via ombud”. Det innebar också att man använde styrkor från Turkiet som sen assisterades från Pakistan, Afghanistan och Saudiarabien, vilka i sin tur använde Bin Laden och talibanerna med flera som terrorarmé.

Syftet med dessa aktiviteter var bland annat att försöka ta kontroll över Centralasiens stora energitillgångar och nya marknader för det militära industrikomplexet. Kruxet var att genomföra det utan att avslöja att USA låg bakom, vilket skulle ha lett till ramaskrin i Uzbekistan, Azerbadjan, Kazakhstan med flera, samt motåtgärder från Ryssland och Kina. Lösningen var att använda Turkiet som ombud och därmed vädja till både pro-turkiska och pro-islamiska känslor. Det blev inledningen på en tio år lång operation i Centralasien.

"Jag har information om saker som vår regering ljuger för oss om. T.ex påståendet att vi bröt alla förbindelser med Bin Laden och talibanerna efter att Sovjet föll. De sakerna kan lätt bevisas vara lögner mot basis av den information som de hemligstämplade i mitt fall, eftersom vi hade väldigt nära relationer med de här människorna hela vägen fram till 11 september" avslöjar Sibel Edmonds.


Edmonds, som avlyssnade hundratals samtal, avslöjade också att hon vid sin tid på byrån anmält en del av medarbetarna på FBI som felöversatt eller struntade i att översätta uppgifter rörande terroraktivitet om bland annat 9/11 samt att en kollega hade en relation med en utländsk underättelseofficer och att höga tjänstemän på Statsdepartementet i USA hade sålt kärnvapenhemligheter till främmande land. Man kan tycka att en person som är så noggrann, ärlig och patriotisk skulle bli befordrad, men vad som istället hände när Edmonds avslöjade detta för sina överordnade var att hon fick sparken och belades med munkavle av justitieministern medan vissa av dem hon anmält sen blev befordrade. Hon avslöjade sen att cheferna i början sagt till henne att arbeta långsamt, med motiveringen att "det skulle ge mer statliga anslag till byrån."

OBS! Texten fortsätter under videon -->


I juni 2002 överklagade Edmonds sitt fall och en del av kollegorna erbjöd sig till och med att vittna till hennes fördel. Under kongressförhör så erkände FBI att Edmonds haft rätt i allt hon sagt men alla uppgifter rörande hennes fall hemligstämplades av domstolen enligt order från justitiedepartementet som hävdade att det föll under frågor som rörde rikets säkerhet.

I april 2004 lämnade en grupp överlevande familjemedlemmar till offer för 9/11 in en stämningsansökan med anledning av Edmonds vittnesmål, varpå justitieminister John Ashcroft förklarade att Edmonds födelsedata, utbildning och tidigare anställningar också var hemligstämplade statshemligheter!

När Edmonds sedan överklagade och två senatorer, Charles Grassley, republikan från Iowa och Patrick Leahy, demokrat från Vermont, engagerade sig i fallet beordrade Ashcroft att alla uppgifter som rörde hennes fall genast skulle tas bort från kongressledamöternas hemsidor och att fallet inte fick diskuteras mer med hänvisning till rikets säkerhet. Nu hade man alltså tystat både FBI och kongressen.

I april 2005 togs fallet äntligen upp i rätten. Då beordrade plötsligt domaren att alla åhörare måste lämna rättssalen. Bara Edmonds, hennes advokater och Statsdepartementets åklagare fick stanna kvar. Dörrarna låstes och vakter placerades framför varje ingång.

När Sibel Edmonds och hennes advokater presenterat sin sak sa domaren att de måste lämna salen medan åklagaren gjorde sin framställan. Edmonds trodde knappt sina öron och liknade det hela vid en Kafkaprocess. Domen som föll var utan motivering och innebar att Edmonds inte hade någon rätt att driva saken vidare med hänvisning till "rikets säkerhet".

American Civil Liberties Union som överser att staten inte kränker invånarnas rättigheter utnämnde år 2006 Sibel Edmonds till den mest tystade kvinnan i USA:s historia. Samma år tilldelades hon The PEN/Newmans Own First Amendment Award, ett pris till den som modigast kämpat för att upprätthålla den Amerikanska Författningens första tillägg för rättigheten att utöva sin yttrandefrihet.

I januari 2008 så publicerade The Times artikeln ”For sale: West’s deadly nuclear secrets” där Edmonds avslöjade hur tjänstemän inom USA sålde kärnvapenhemligheter till främmande makt. Edmonds sa att hon hade bevis för att en överordnad tjänsteman på Amerikanska Statsdepartementet betalades av turkiska agenter i Washington som sålde information till köpare på den svarta marknaden inklusive Pakistan. "Han hjälpte utländska krafter mot USA:s intressen genom att förse dem med hemligstämplad information, inte bara från statsdepartementet utan också från Pentagon, i utbyte mot pengar, befordran och politiska fördelar", berättade Edmonds. Hon hävdade vidare att FBI också samlade bevis mot höga tjänstemän inom Pentagon som hjälpte utländska agenter.

"Om man offentliggjorde all information FBI har i det här fallet så skulle vi få se väldigt högt uppsatta personer ställas inför domstol för kriminella aktiviteter", berättade Edmonds. "Vad jag fann var förödande. Medan FBI undersökte saken försökte flera delar av regeringen att dölja vad som pågick", fortsatte Edmonds. Hennes uppgifter stöds av förre FBI-agenten John M Cole.

Pakistans operativa del sköttes av chefen för underättelsetjänsten ISI, General Mahmoud Ahmad och underättelseanalyser visade att ISI hade nära kontakt med Al-Qaida både före och efter 9/11 och Ahmad anklagades för att ha skickat 100.000 dollar från USA i betalning till Mohammed Atta, ledaren för kaparna under 9/11, strax före attacken, berättar The Times.

Hemligstämplade uppgifter ska tidigare ha lämnats till Abdul Qadeer Khan, Pakistans kärnvapenexpert och nära förbunden med Ahmad och ISI. Khan blev miljonär genom att sälja iväg kärnvapenhemligheter till Nordkorea, Libyen och Iran och hans medhjälpare mötte även Osama Bin Laden. "Vi var medvetna om kontakten mellan Khans folk och Al-Qaida", sa en f.d CIA officer.

FBI bekräftade i slutet på september 2001 i en intervju med ABC News att ledaren för 9/11-attacken, Mohammed Atta, hade fått pengar från en Pakistansk källa. Pengarna ska ha skickats från Florida och källan, Mahmoud Ahmad kom till USA en vecka förre 9/11-attacken och träffade bland annat biträdande utrikesminister Richard Armitage och CIA-chefen George Tenet.

En knapp månad efter 11 september, den 8 oktober, sparkades Mahmoud från chefsjobbet på ISI och gick i förtidspension. Indiska Times var först ut med att avslöja orsaken:

"Högt uppsatta källor här bekräftade på tisdagen att generalen blev av med sitt jobb på grund av de bevis Indien lagt fram för att visa på hans kopplingar till en av självmordsbombarna som förstörde World Trade Center. Amerikanska myndigheter krävde att han skulle avskedas efter att ha verifierat det faktum att 100.000 dollar skickades från Pakistan till kaparen Mohammed Atta av Ahmad Uhmar Sheikh på anmodan av general Mahmoud".


Frågan är varför Mahmoud inte åtalades för delaktighet i 9/11.

Redan år 2000 anklagade republikanske kongressmannen Dana Rohrabacher vid ett kongressförhör Statsdepartemenet i USA för att avsiktligt ha skickat humanitär hjälp till talibankontrollerade områden och ignorerat information om var Bin Ladens högkvarter låg. Han sa också att amerikanska tjänstemän lurade anti-talibanska styrkor att avväpna sig trots vetskap om att Pakistan skickat vapen till talibanerna, vilket hjälpte hjälpte dem krossa allt motstånd. Statsdepartemenet låtsades bekämpa Bin Laden och talibanerna när de i själva verket stödde dem, menade Rorabacher.

I ett mycket intressant inlägg på sin hemsida skrev Rohrabacher i juli 2004:

“Vi visste att talibanerna var onda, ändå hjälpte vi dem eftersom vi hade gjort en uppgörelse med Pakistan och Saudi-Arabien att skapa talibanerna och hålla dem kvar vid makten."


Sen avslöjande han:

“I april, maj -99 hade vi en enorm möjlighet att fånga Bin laden och jag var personligen inblandad den här gången. En mångårig vän till mig som varit djupt involverad i Afghanistans kamp mot Sovjet kontaktade mig. Min vän, som är amerikan, hade ett osvikligt rykte, goda meriter och var välkänd och respekterad bland afghanerna. Han ringde mig och tipsade om att Bin Laden hade lämnat Afghanistan och var ett lätt byte. Jag sökte upp CIA redan nästa dag, gav dem hans telefonnummer och förklarade att de måste ta kontakt med honom direkt eftersom han kunde servera dem Bin Laden på ett fat. En vecka gick och min vän blev inte uppringd av CIA. Så jag gick tillbaka till CIA och nu lovade de benhårt att de skulle kontakta min vän eftersom de insisterade på att de ville ta fast Bin laden. Tiden gick och gissa vad? De ringde inte upp min vän nu heller."


9/11-kommissionens rapport är inkompetent, menar Sibel Edmonds och skrev flera artiklar som visade att även när kommissionen blev informerad om viktiga uppgifter om 9/11 så ignorerades de. Hon fick stöd av 25 nationella säkerhetsexperter som i ett öppet brev till kongressen krävde att få bli hörda på grund av alla brister.

Läs fortsättningen av den här artikeln här.

Övriga källor:

Bin Laden Worked for US Until 9/11, Global REsearch
Jim McDermott on CNN Crossfire Sept. 10. 2002, www.welfarestate.com
9/11 WAS NOT PREDESTINED, Dana Rohrabacher
Cover-up or Complicity of the Bush Administration?, Global Research
National Security Experts Demand to Be Heard, AntiWar.com


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 23 nov 2009 12:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: