sourze.se
Artikelbild

Jakten på en funktionell mobil

"När jag efter en stund kommer fram till en käck kille som står vid sin pulpet möts jag av ett ansikte som ser ut som ett frågetecken när jag frågar om det är bra talljud och stor text. Nja... säger killen och kliar sig i huvudet."

Jag har hamnat i den där delen av livet när ögonen behöver lite stöd och öronen börjar tackla av.

När jag hör att mobilen ringer och tittar på displayen framträder en blurrig massa av svarta bokstäver och siffror som är omöjliga att tyda. Nu undrar du säkert om jag är full... nädå ingen fara. Jag har hamnat i den där delen av livet när ögonen behöver lite stöd och öronen börjar tackla av.

Sedermera kliver jag in på en stor butikkedjas eminenta mobilavdelning som fullständigt dignar av olika sorters mobiler. När jag efter en stund kommer fram till en käck kille som står vid sin pulpet möts jag av ett ansikte som ser ut som ett frågetecken när jag frågar om det är bra talljud och stor text. "Nja..." säger killen och kliar sig i huvudet. Jag har ju inte provat allihop, och..." han vinkar till sig en kollega och frågar om han har koll på läget. Men icke... En halvtimme senare kliver jag ut från butiken lika frågande som innan, och jag vågar inte köpa någon mobil eftersom jag inte får lämna tillbaka den om den INTE har bra ljud.

Ett antal öroninflammationer som förpestade mina barnaår har fixat till stora ärr i örongången som stör hörseln och en del ljud "försvinner" eller blir outhärdliga. På nätet hittar jag en så kallad ”pensionärstelefon” som kanske skulle passa mina behov. Den har stora siffror som syns väl och är lättskött, men... om igen... inte en enda rad om hur ljudet är, bara att man kan använda den till sin befintliga hörapparat. Men hallå! Jag har ingen hörapparat, jag hör bara lite sämre än förut.

Min jakt på en bra mobiltelefon tar mig vidare genom alla sajter som prövar våra älskade telefoner och dömer dem. Allting står där svart på vitt, förutom... ja just det: talljudet. Är det ingen fler än jag som vägrar prata i en telefon som låter som om man sitter i en burk, eller som skrapar och lever om så att alla man pratar med vill avsluta samtalet så fort som möjligt? Är allt som räknas hur mycket extra funktioner som ryms i den, och hur bra kameran är?

Till slut hittar jag sajter där användarna recenserar apparaterna och sakta men säkert förstår jag vilken telefon som är den bästa för mig, och vilken som är helt fel!

Det är inte priset som spelar roll, det är funktionen för mig som användare.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 16 nov 2009 02:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: