sourze.se
Artikelbild

Tala klarspråk om marijuanans effekter

Hur kan så mycket desinformation om marijuana skickas ut i olika kanaler? Att så mycket positivt sägs om detta knark gör att de flesta tonåringar idag tror att det är en ofarlig drog, och det är fruktansvärt skrämmande.

Att danskarna dessutom funderar på att legalisera marijuana har redan övertygat så många om dess ofarlighet att det idag är lika lätt att köpa marijuana i lilla Kävlinge där jag bor, som att köpa smuggelöl från Tyskland.

Nästan dagligen hör jag om ungdomar som rökt på, och blir yngre och yngre. Senast igår hörde jag om en tjej på 13 år. Vad kan man göra för att rå på den bild som så många är med om att sända ut? Varför gör dom detta? Vem tusan säljer marijuana till en 13-årig tjej? Med vilken rätt förgiftar ni våra ungdomar?

Först deras tankar och sedan deras kroppar. Ni jämför med alla dåliga saker som spriten drar med sig och sedan säger ni att det aldrig begås våldsbrott när det kommer till användandet av marijuana. Men det är fel, mycket fel, idag på aftonbladet kan man se en filmsnutt på en marijuanadeal som går fel där cirka 20 skott avlossas. Jag tycker inte synd om en enda utav dessa bastarder som skjuter varandra, det är dom som ser till att våra tonåringar får tag i det, dom kan gärna fortsätta att skjuta varandra – men vi föräldrar måste komma på ett sätt att verkligen nå fram till ungdomarna med hur farligt det faktiskt är. Att dom som började röka marijuana när vi var unga är faktiskt döda idag på grund av tyngre missbruk.

Jag vet att det gick så för dem, jag såg det så det kan inte förnekas. Varför måste man välja en drog istället för att bli hög på livet, njuta av det och göra sina andra familjemedlemmar stolta över att man gör något av sitt liv? Hjälpas åt på den ibland jobbiga och ibland underbara resa som livet är, tillsammans?

Tappa inte kontakten med era barn och känslan de bör ha, av att vi föräldrar verkligen älskar dom dagligen och alltid. Så fort det finns en chans rycker den snälla kompisen i armen och bjuder på lite marijuana, snällt. Nej ve den äckliga människa som delar med sig av sina droger för att i nästa andetag ta betalt och tjäna pengar på sina ”vänner”.

Jag träffar många ungdomar som övervakare och undrar om ni föräldrar därute har någon som helst aning om hur stort detta har blivit. I så fall: kom gärna med förslag på hur vi ska slåss mot denna drog och de människor som försöker sprida den!


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 14 okt 2009 09:09

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: