sourze.se

Tove och Karolina lös upp himlavalvet

"För övrigt är Idol mestadels ett pinsamt jippo. Det tycks som om nästan alla artister blir förstörda, om man jämför med det första intrycket man får av dem, då de fortfarande är sig själva."

Lilla Tove 16 år kommer förmodligen att bli farlig för de andra tävlande i Idol. Men det var inte bara hon som utmärkte sig under torsdagens tävlingar, utan även en annan donna, som minsann inte var fy skam! Karolina Brånsgård, en smärt, lång, tuff tjej i svart med långt blont hår, gjorde ett naturligt framträdande, fick omdömet ”engagerad och sexig” av juryn, vilket också stämde! Hon var dessutom mycket tonsäker och hade en jämn, bra avvägd framtoning på scenen och en snygg outfit med frisyr och allt. Jag misstänker att en stjärna är född, men man vet aldrig. Stjärnor kan slockna och falla lika snabbt som de lyser upp himlavalvet.
I vilket fall sjöng hon Seals låt It´s a mans world otroligt skickligt.

Lilla Tove, 16 år, precis lika gammal som Johan Palm i fjol, sjöng en låt i personlig tappning, som var något ovanlig, har tyvärr glömt titeln. Den handlade om att hon hade soul, men var ingen "soldier". Hon har DET, skulle jag vilja säga. Faktiskt.

För övrigt är Idol mestadels ett pinsamt jippo. Det tycks som om nästan alla artister blir förstörda, om man jämför med det första intrycket man får av dem, då de fortfarande är sig själva. Det ska friseras, rättas till röster, stylas till förbannelse. Jag är inte säker på att alla vinner på det. Som till exempel Nicolle, när hon började sprattla och leva rövare på scenen, så man var tvungen att gå ut för det var så pinsamt, eller när den indonesiska Reza, som för övrigt sjöng bra, skulle ta till stora stjärnors manér á la Whitney Houston och fladdra med fingrarna över mikrofonen, så hela intrycket förstördes och man glömde sången. Hon skrek dessutom ”SCOORE!” när hon fick beröm av juryn och smilade upp sig väldigt självbelåtet. Högst opassande, eftersom folk gillar bäst när människor är lite ödmjuka över sin storhet.

Programledaren Peter Jihde ska ha en eloge för sitt värdskap. Han är i alla fall min idol! Jag tycker att han avancerat till en toppenprogramledare, från att ha varit en "nobody". En verkligt anpassningsbar människa!Vad det gäller killarna tror jag att Jon och Rabih kommer att finnas kvar ett bra tag.

Några guldkorn har det funnits i Idol 2009. Några glimtar och i kväll var det Karolina och lilla sextonåriga Tove!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 02 okt 2009 11:11

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: