sourze.se
Artikelbild

Hjärnan bakom G4S-rånet

"Det finns 25 personer i Sverige kapabla till de operativa insatserna i ett så här välplanerat och väl genomfört rån, men det finns egentligen bara en person som skulle kunna planera och finansiera en sådan här spektakulär kupp..."

Nu har polisen gjort tillslag och ett antal personer, sex stycken, är i dagsläget misstänkta. Man har bland annat en kampsportare och en helikopterpilot i förvar. Tiden kommer att visa om det är de skyldiga som polisen satt i låshuset.

Den som saknas är själva hjärnan bakom kuppen. Det finns 25 personer i Sverige kapabla till de operativa insatserna i ett så här välplanerat och väl genomfört rån, men det finns egentligen bara en person som skulle kunna planera och finansiera en sådan här spektakulär kupp. En person som är tillräckligt insatt i kriminellas och polisers liv och leverne, hyperintelligent och rik som ett troll. Därtill en person som redan nedlagt alla slags byten från buffel till vildgris, som mätt på berömmelse och ära söker nya utmaningar. Indicierna pekar alla i en enda riktning.

Hjärnan bakom kuppen kan inte vara någon annan än Leif GW Persson. Vem kan allt om alla? Leif GW Persson! Vem har erforderliga ekonomiska resurser? Leif GW Persson! Vem har mental makt att få en misstänkt mördare att fullständigt bryta ihop genom ett uttalande i bladen? Leif GW Persson! Vem har stugan full av troféer från katt till kamel? Leif GW Persson! Vem har ett horn i sidan till polisens operativa ledning och skulle själv förmodligen bli den bäste polischef Sverige någonsin haft? Leif GW Person!

Elementärt min bäste Watson. Hela upplägget är ett ”pilutta dig” till den tidigare regering som aldrig utsåg honom till justitieminister, till polisledningen som inte tagit till sig hans råd och till Jan Guillou som ständigt skryter som sina tidigare bedrifter som spionavslöjare. Självklart kommer Leif GW Persson aldrig att avslöjas, därtill är han alltför intelligent och förutseende, däremot kommer han själv att inför nästa års bokmässa att avslöja allt i sin nya bok "Pilutta er – allesammans". Boken kommer att med en gång slå Lisa Marklunds och Jan Guillous sammantagna försäljningssiffror de senaste tio åren, med följd att Jan Guillou deppar ihop, blir Scientolog och flyttar in hos Tom Cruise. Lisa Marklund avsäger sig sitt tidigare liv och köper snöscooter, flyttar till Storuman, odlar helskägg och byter namn till Nils Herbert.

Ovanstående är naturligtvis helt befängda påståenden och saknar all verklighetsförankring och förnuft, men ibland visar sig verkligheten långt mer bisarr än någonsin ens fantasier. Ingen nämnd och ingen glömd.


Om författaren

Författare:
Leif-Arne Undvall

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2009 11:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: