sourze.se

Vaccin innehåller nanopartiklar

Två av svininfluensavaccinen som används i Tyskland innehåller nanopartiklar, partiklar som är bevisat hälsovådliga. Kommer dessa vaccin att användas även i Sverige?

År 2007 skrev en grupp vetenskapsmän i tidskriften Nature Biotechnology att de utvecklat en nanopartikel som kunde innebära fördelar vid vaccination och leda till kostnadsbesparingar. Storleken på dessa partiklar är 25 nm vilket är 0,000000025 m.

Problemet är att nanopartiklar visat sig orsaka svåra skador, möjligtvis mycket värre skador än asbest och detta i mycket små doser, då nanopartiklarna är mycket mindre än asbestpartiklar. Studier från Japan och Kina har visat att nanopartiklar fortlöpande förstör celler när de funnit sin väg in i kroppen. Inom modern medicin kallar man fenomenet för en fortlöpande infektion. Enligt läkemedelsföretagen används dessa nanopartiklar som en sorts adjuvant, det är dock konstaterat att nanopartiklarna i dessa vaccin attackerar friska celler och kan vara dödliga.

Septemberutgåvan av den ansedda tidskriften European Respiratory Journal innehåller en artikel med rubriken: Exposure to nanoparticles is related to pleural effusion, pulmonary fibrosis and granuloma.

Artikeln beskriver tester som utfördes under 2008 på ett modernt sjukhus i Peking. De sju kvinnorna, 18-47 år, hade blivit utsatta för nanopartiklar under 5-13 månader på sina arbetsplatser. De lades in på sjukhus med svåra lungproblem och infektioner. Slutsatsen blev att deras svåra sjukdomstillstånd orsakats av nanopartiklar, två av kvinnorna hade, när artikeln skrevs, dött till följd av lungproblem.

Jag frågar mig varför man vill experimentera med stora delar av jordens befolkning genom att injicera dem med ett vaccin innehållande nanopartiklar? Riskerna är självklara, om man kan dö av att inandas nanopartiklar på sin arbetsplats, vilka hälsoeffekter kan nanopartiklar som injiceras orsaka? Man har redan kvicksilver, skvalen, formaldehyd och andra farliga ämnen i vaccinet, räcker inte det?


Om författaren

Författare:
Marcus Borg

Om artikeln

Publicerad: 16 sep 2009 09:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: