sourze.se
Artikelbild

Kändisar bryter tystnaden om 11 september

Sharon Stone, David Lynch, Charlie Sheen, Rosie O’Donell och Juliette Binoche… Listan kan göras lång. Alla ifrågasätter de den officiella 11 septemberteorin och efterfrågar en ny undersökning.

Åtta år har gått sedan 11 septemberattackerna men frågetecknen består. Politiker, arkitekter och ingenjörer, piloter, brandmän och andra grupper i den världsomfattande 9/11 Truth-rörelsen är fast beslutna om att göra allmänheten uppmärksam på alla motsägelser och få till stånd nya utredningar.

Även kända skådespelare och andra kulturarbetare ger nu röst åt sina tvivel på den officiella konspirationsteorin om 19 kapare ledda av Usama bin Laden. Några av de främsta är regissörerna David Lynch och Michael Moore och skådespelare som Sharon Stone, Charlie Sheen, Rosie O’Donnell, Juliette Binoche och Woody Harrelson. Bland musikerna märks artister som Harry Belafonte, Willie Nelson och Eminem. Den långa listan av kändisar och deras uttalanden finns samlade bland annat på sajten
patriotsquestion911.com.

Charlie Sheen har varit engagerad i 9/11 Truth-rörelsen i flera år och har bland annat samarbetat med teamet bakom dokumentärfilmen Loose Change, som har premiär i en ny version nu i höst. I en artikel i Los Angeles Times häromdagen uttalade Sheen återigen sin övertygelse om att Usama bin Laden var knuten till den amerikanska underrättelsetjänsten och att attackerna var ett insiderjobb. Han vill nu få till stånd en konfrontation med president Obama i frågan.

Sharon Stone har i en intervju med CNN uttryckt stöd för Sheens engagemang och häromåret berättade hon i en annan intervju att hon aldrig trott på den officiella versionen om hur skyskraporna i New York rasade. Hon ifrågasatte samtidigt de både kriget mot Afghanistan och Irak. David Lynch nämner i en intervju ett par anledningar till tvivel på den officiella teorin om vad som hände den 11 september:

”Det som bekymrar mig är att hålet i Pentagon var för litet för ett flygplan. Gräsmattan visade inga spår efter det och regeringen visar inte hur planet träffade trots att många kameror fångade det. Vid World Trade Center rasade tre byggnader som vid en professionell rivning.”


Rosie O’Donnell fick sparken från sitt arbete som programledare för The View på ABC när hon började ta upp frågan om de märkliga kollapserna. Hon har därefter fortsatt arbetet på egen hand och har framförallt försökt väcka uppmärksamhet kring alla sjuka och döende räddningsarbetare som inte får den hjälp de behöver eftersom man, trots alla indikationer, sa att luften inte var skadlig att inandas efter kollapserna.

O’Donnell har även intervjuat William Rodriguez. Han var vaktmästare i det norra tornet och räddade med sin huvudnyckel livet på många människor som var instängda bakom dörrar som gått i baklås. Han vittnar om en explosion i källarplanet som inträffade innan det första planet träffade byggnaden och som dödade och skadade flera.

Det är inte bara amerikanska kändisar som engagerat sig i frågan. I Frankrike har bland andra Juliette Binoche och Marion Cotillard, som spelade huvudrollen i filmen om Edith Piaf, La Vie en Rose höjt sina röster i frågan. Oscarsbelönade Binoche har medverkat i en film som visar hur det fanns förhandskännedom om attackerna den 11 september 2001, A Few Days in September.


Om författaren

Författare:
Fredrik Rosvall

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2009 10:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: