sourze.se

Sverige borde starta krig mot Danmark

Det har blivit väldigt tråkigt och trist här i Sverige. Det händer alldeles för lite. Ett litet krig med Danmark skulle med all säkerhet verka uppiggande.

Intresset för historia är mycket stort i Sverige. Och det ökar hela tiden. Man är förstås mest intresserad av krigen och andra världskriget är som en magnet. Det finns hur mycket som helst att läsa om det. Kriget studeras ur alla aspekter. Man åker runt och kollar in platser som påminner om kriget, till exempel Per Albinlinjen längs den skånska kusten. Och sen åker man ner till kontinenten och tittar på krigskyrkogårdar, gamla slagfält och koncentrationsläger.

Helt klart är att många tycker att det blivit för instängt och ombonat i det svenska välfärdssamhället. Man vill ha lite mer action precis som i fornstora dar. Visserligen kan man gå till datorn och alla krigsspelen och slå ihjäl en massa fiender. Men det är inte riktigt samma sak, långt därifrån. Så efter 200 år borde det vara dags att starta ett uppiggande krig. Och en lämplig motståndare är förstås den gamle arvfienden Danmark. Visserligen har vi fotbollslandskamper nästan varje år, men de är knappast på liv och död. Även om jag har för mig att det fanns en svensk spelare som kallades för danskdödaren.

En lämplig krigsskådeplats är givetvis de gamla gränstrakterna mellan Skåne och Småland. Här finns det inte nåt öppet landskap längre, eftersom EU inte vill ge bidrag till småjordbruk. Här har förbuskningen tagit ordentlig fart så här kan man gömma sig i buskarna hur lätt som helst. Frågan är vad bönderna tycker om att det krigas. På min tid blev de störtförbannade när vi kom susande med våra stridsvagnar på småvägarna utanför Hässleholm.

Nu finns det ju en halv miljon arbetslösa och bland dem många unga och de kan man lämpligen sätta in i gränskriget. På den gamla goda tiden så låg vi tolv killar i samma tält, och det var verkligen dödtrist. Men eftersom Sverige är ett jämställt samhälle så bör det i kommande krig vara sex killar och sex tjejer i samma tält. Det skulle göra krigen mycket mer upphetsande. Såvida inte nån öppnar en surströmmingsburk, något jag en gång var med om.

Det här måste förstås vara ett civiliserat krig. Att använda flygplan till att mörda folk på långt håll är helsjukt. Det finns mycket smartare sätt att mörda folk på. Sverige intar ju en rangplats när det gäller deckarförfattare. Svenska folket vet precis hur man tar livet av folk. Och med ett litet krig med Danmark så skulle man kunna gå från teori till praktik. Och intresset för deckare skulle öka ännu mer.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 24 aug 2009 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: