sourze.se

Vågar du ta upp en liftare?

Om du kommer åkande efter vägen och ser en liftare. Vågar du då ge vederbörande lift, eller gasar du förbi?

Helt ärligt kan jag säga att jag nog tänker till lite extra innan jag stannar för att plocka upp en liftare. Är mannen i familjen med tänker jag lite annorlunda, men handen på hjärtat – det kan nog hända en hel del dumheter om den som liftar har onda avsikter. Ingen har väl glömt filmen "Liftaren"?

Jag tänkte på det här när jag häromveckan gav lift till en cyklist som hade fått punktering på framdäcket. Han stod där i ösregnet, brunbränd och leende. Först tvekade jag, men sedan bestämde jag mig för att stanna. Han blev förvånad över att jag som ensam tjej vågade stanna och sade "Jag kan ju vara någon som vill illa, men tack för att du stannade. Skitschysst!" Vi tog omvägen över Tumba och släppte av honom, och for sedan hem.

Själv liftade jag alltid som ung och råkade väl ibland ut för underliga män, men hade turen att klara mig. Trots allt var det ju andra tider då.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 28 jul 2009 19:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: