sourze.se

Per Nuder - stolt men inte nöjd

"Nu är Per Nuder ute i kylan vad det gäller det inre partiarbetet. Han kommer antagligen inte att sitta i riksdagen för SAP efter nästa val. Han är enligt mitt tycke allt för mycket tjänsteman och har svårt att göra sig trovärdig som politiker."

"Stolt men inte nöjd"
Av:Per Nuder

Svt 24 har ett program som heter "En bok - en författare" där olika författare får prata om sina böcker. Söndagen 12/7 Länk: svtplay.se "> intervjuades Per Nuder , med anledning av sin bok ”Stolt men inte nöjd”. Där fick han avfärda sådant som att han skulle vara Göran Perssons efterträdare, något som jag alltid trott, att det inte finns en adel inom SAP -partiet och att det endast skulle ha funnits män kring Göran Persson under hans tid som partiledare. Alla dessa antydningar slog han i från sig, som en äkta konservativ som inte förstått att tåget rusat vidare.

Enligt Per Nuder själv så har han varit väldigt involverad i framtidsfrågor inom SAP. Och det är i mångt och mycket ett arbete som skötts i det dolda, trots att de som ingått i arbetsgrupperna har sina namn på rapport och framtidsstudier. Jag vill ge Per Nuder ett bra betyg när det gäller att skriva enkelt, jag har svårt att lägga ifrån mig boken när jag väl har börjat. Den här typen av böcker har egentligen mer ett historiskt värde då Per Nuder får chansen att själv skriva sin egen historia utan att bli störd.

Efter som jag själv anser att det är Göran Persson som fört fram och använt sig av Per Nuder så är det märkligt hur Göran Persson mer eller mindre framstår som en statist i texten. Det som nämns om Göran Persson är bland annat hans negativa inställning till EMU. EMU-frågan var ju den fråga som mer eller mindre spräckte regeringen och det var då det blev tydligt att Göran Persson kanske inte var den starka ledaren som hade behövts. I efterhand så kändes det som att regeringen var uppdelad i två stora läger. Och frågan är ju numer så svår att ingen riktigt vågar ta i den. Det är ju visserligen ganska bra för Sverige med en låg kronkurs i dessa tuffa ekonomiska tider. Men förr eller senare måste ju frågan tas upp igen om Sverige ska framstå som trovärdiga.

Nu är Per Nuder ute i kylan vad det gäller det inre partiarbetet. Han kommer antagligen inte att sitta i riksdagen för SAP efter nästa val. Han är enligt mitt tycke allt för mycket tjänsteman och har svårt att göra sig trovärdig som politiker. I bokform framstår han visserligen som en politiker som förstår och kan agera. Men ser man honom i tv så går det inte igenom, det är för mycket suckade besserwisser över honom. Trots att det egentligen inte är det han vill vara, eller ens är. Han är antagligen bara nervös.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 13 jul 2009 10:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: