sourze.se

Brasklappen till Piratpartiet

När jag läser PP:s Rick Falkvinges blogg, som i huvudsak är vettig och oerhört sympatiskt författad, så reagerar undertecknad på att han oförtrutet vänder sig till- och upprepade gånger håller fram "alla under 40", som PP:s målgrupp och intelligens.

Han begår ett allvarligt misstag om han nu är av uppfattningen att det bara är "alla under 40" som fattar vart det barkar med både Internet och rättssäkerheten.

Att använda "alla under 40" som retoriskt, suggestivt mantra är både olyckligt och politiskt ostrategiskt. PP är ett parti som akut behöver ett utvidgat, förnuftigt partiprogram, inte en Kalle Anka-klubb på grillparty.

Falkvinge verkar vara omedveten om hur många över 40 som har gett- och fortfarande ger PP sitt stöd, men som på det här krassa viset känner sig diskriminerade och satta på undantaget.

Själv är jag 46 och blir ärligt talat förbannad.

Falkvinge bör hålla i jävligt aktuellt minne att det är de över 40 som var med när Internet växte fram. Det var de som lärde upp alla under 40, och det är sannolikt de över 40 som är mest politiskt medvetna och intresserade av att stötta ett parti som äntligen värnar om kärnfrågor som rättssäkerheten och integriteten. I allmänhet och Internet i synnerhet.

Fortsätter PP negligera målgruppen över 40, så har PP ganska snart förlorat de erfarenhetskraftigaste väljarna, och har partiet i sin linda råd med det fatala misstaget?


Om författaren

Författare:
Isabella Mendrix

Om artikeln

Publicerad: 30 jun 2009 10:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: