sourze.se

Sverige - egoismens högborg?

Nu har ungdomen tröttnat på all överkonsumtion och blivit underkonsumister, allt för att förhindra skövlingen av jordens resurser.

Alla är vi egoister och jag är en av de värsta. Jag tänker bara på vad som är bra för mig. Fast det gör alla andra också, men det vill de inte erkänna. Egoismen har länge haft en dålig klang. Men nu har den börjat anses som något positivt. Den ekonomiska krisen har ändrat förutsättningarna för människorna. Nu har det nästan blivit en folkrörelse att bli underkonsumist. Och som vanligt är det ungdomen och främst vi 70-talister som går i bräschen för en ny och förnuftigare värld.

1974 var världens befolkning 3,8 miljarder. På 35 år har den ökat med ca 3,2 till 6 miljarder. Det begriper ju alla som har kvar lite hjärnsubstans, att så här kan det inte fortsätta. Det är inte bara det att vi blivit för många, utan jordens resurser håller på att skövlas nu när det blir alltfler som ska ha allt högre standard. Det vill till att medvetenheten om vårt utsatta läge ökar om det inte ska bli en förödande katastrof. Nu hör man från Kristdemokraterna att man vill sänka skatten för alla pensionärer. Det är helt obegripligt. Alla dessa 40-talister som redan har stora förmögenheter och pensioner ska nu få frossa i ännu mera pengar och överkonsumera, ja det är helt groteskt. Det är så att vi 70-talister skäms över våra föräldrar.

Det är nu det gäller för alla oss underkonsumister, att sprida vårt budskap till alla som har vett att ta det till sig. Det är viktigt att regeringen Reinfeldt skärper sig och tar sitt ansvar. Vi i Sverige bör bli Egoismens högborg och ett föredöme för andra länder. Det måste bli ett slut på detta frosseri på jordens knappa resurser. Det finns ingen anledning för oss att köpa en massa skräp från Kina som vi inte behöver. Drar vi ner på konsumtionen så har vi alla möjligheter till ett bättre, rikare och mindre stressigt liv. En egoist som mår bra och har gott samvete, det är vad som måste vara målet för oss alla.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 29 jun 2009 08:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: