sourze.se

Kärlek, en kul grej?

Kärleken sägs vara blind, men varför? Är det för att den där omtalade känslan, "nyförälskelse", stänger ute alla andra grundläggande känslor? Jag anser inte att kärleken är blind, den är efterbliven!

Enligt många filosofer och stofiler går livet ut på att finna den rätta. Den rätta att spendera allt roligt och allt tråkigt med, den rätta att skratta och gråta med, den rätta att slösa bort dyrbar tid med. Ja, visar den rätta sig inte vara den rätta blir det nog mest gråt.

Alla har vi varit i den där sitsen, "första kärleken", där den ena parten alltid blir förkrossad! Har man otur och är en skör liten krabat blir man sedan rädd för kärleken. "A broken heart" är ju faktiskt rätt svårt att laga! Vi män som kanske har varit i den sitsen utvecklar ibland det till en livsstil där man missbrukar en kvinnas närvaro med one night-stands? Det måste faktiskt ligga något i den livsstilen, kanske just det att första kärleken gick i stöpet?

Sen har ju den tidiga kärleken tendensen att öppna upp dig för dagens vanligaste samtalsämne, just det, det där fula ordet som man helst ska undvika att nämna offentligt i det lilla landet lagom, tre bokstäver som ger dig en pirrande känsla i de vitala kroppsdelarna: SEX! Sex, sex, sex - hemskheter! Ungdomar ska inte höra talas om sådant i för tidig ålder, som det låter just nu är det fortfarande storken som gör hembesök den nionde månaden. Jag menar, dagens föräldrar? De ska föregå med gott exempel och förbereda de unga för framtiden med sådant som de själva varit med om; kärleken, sexet och matlagningen.

Samtalsämnet sex är rätt svårt att undvika med dagens media, så jag föreslår att tala med barnen i en rimlig ålder. Kanske när man fyllt 12? Sen finns det ju en liten rolig finness i England där de föreslår åldern 5! Vissa forskare tänker mer med baken än vad de gör med den vänstra hjärnhalvan. Men med en välutvecklad kropp följer ansvarstaganden, kondom är bra! Könssjukdomar är mindre bra! Kondom är bra! Graviditet när du just fyllt 14 är mindre bra!

Sen, när du kommit förbi första kärleken, förhoppningsvis helskinnad, så spanar du efter en ny eller kanske två. Nu kanske du har fantiserat ihop ett ideal som den framtida kärlekskranken ska uppfylla. Det kan vara allt från en fast stjärt till ett par präktiga bröst! Vi pågar är rätt roliga, vi har nämligen två huvuden, och oftast är det lilla huvudet mer impulsivt och skippar dessa ideal för en kväll trots att man har flickvän. Då kommer vi till min fråga, procentuellt sätt ska killar oftare vara otrogna, men tjejer då? När de är otrogna, var sitter deras lilla huvud? Otrohet raserar många förhållanden, är det för att man tröttnat på samma ställningar eller är det för att man fallit in i rutiner som blir rätt utdragna efter sina år? Jag röstar på sexet, men det är inte bara mina tankegångar som är releventa! Åter igen, otrohet suger rätt hårt. Att gå bakom sin älsklings rygg. Men det är tydligen smällar man får ta med tanke på dagens utbud av människor.

Så vad har vi fått ut av kärlek just nu, mer än könssjukdomar, ofrivillig graviditet, ytlighet, otrohet och minnen som skärrar dig från resten av ditt liv? Ja, enligt mig är ett förhållande innan du fyllt 30 otroligt meningslöst! Ja sex är i och för sig rätt underhållande, men passar man sig inte hamnar man tillslut på möten där du är klassad som sexmissbrukare. Men ja, som sagt, innan du fyllt 30 är det ingen idé. Först ska du vara barn och njuta av det ett par dagar, sen ska du låsas in i plugget i 12 år där vardagen ser mer ut som ett färdigskrivet schema än att vara flexibelt: Uppstigning 07:00 - Frukost 07:30 - Skolstart 08:00 - Slutar 16:00 - Hem och plugga, sen ska du ju förstås få sova lite också, men bara lite. Men det flesta ungdomar har ju dragit in farligheter i denna vardag vilket resulterar i att skolan läggs åt sidan. Det är faktiskt mycket roligare att supa skallen av sig, ha sex och dansa disco!

Men man måste få leva också, mänskliga rättigheter ska lärarsvinen inte få ta ifrån oss! Men vilket svin kommer inte in i bilden om inte Amor med sina illasinnade, gemena, nedriga, genomruttna och rent av underbara kärlekspilar? Den där sortens pilar som får dig att bli hög på känslor och skutta runt som ett gruvligt klappmongo på E? Ja, rosa moln är kul för de som upplevt det. Då ser man fram emot som längst ett år av kroniskt sex, massa pussar, mysiga kvällar, uppvaktning och ett par svärföräldrar. Hjälp? De där päronen får du akta dig för, de är som gravida djur! Aggressiva och på sin vakt! "Är det du som ska ta vår dotters oskuld?" Trots att hon legat med 5 andra killar innan dig. "Jaså det är du som uppehåller vår son om kvällarna när han egentligen ska vara hemma och studera?" De visste inte att han har IG i 3 ämnen eller så? Nej, de där föräldrarna är lite roliga, stenkoll, jo pyttsan!

Visst är det roligt att träffa nya fruntimmer och snubbar? Haffa en och en annan på krogen? Flirta lite lätt sådär och glida förbi blinkande, det är vad jag kallar en förstklassig hobby. Men det finns trots allt människor runt omkring oss som det är för ledsamt att titta på när de ska ragga på krogen, men om du betänker det är det mer lattjo att skåda deras fattiga försök. Exempel jag hört som gjorde mitt liv värt att leva var:
"My love for you is like diarrhea, I just cant hold it in."
eller
"Din farsa var bilmekaniker va?
" Ehm va?"
"Jo, de där rattarna kan inte ha monterats dit av sig själva!"
eller
"Nej men stå inte här och var ledsen för du tappat oskulden, du kan få min."
eller
"Av med kläderna snygging, det är insidan som räknas!"

Jag undrar hur många dem som droppar dessa repliker som får sig ett ligg efter det. En örfil är det nog större chans till. Men kärleken har många sidor, så man ska aldrig säga aldrig. Det sägs ju att kärleken är blind, men jag tror mer på att den är efterbliven.

Vad innebär kärlek? Förhoppningsvis en tid du njuter av i fulla drag, både nykter som onykter.


Om författaren

Författare:
Chris Selvert

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2009 13:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: