sourze.se

Så är en idiot

Detta är min definition av vad en ”intelligent” och en ”idiotisk” person är. Omgivningen kan ha en annan.

I för ett tag sedan såg jag ett program om vad en ”idiot” är. Alla känner till the Jackass, på senare tid har det kommit fler och fler av denna typ av program. Motsatsen till dessa är väl en annan kanals program med sura gubbar som har åsikter om precis allt. I programmet om ”idioterna” så sades det att det inte finns någon definition av vad en ”idiot” är och vad en ”intelligent” person är.

I morse sa det KLICK i skallen. Detta kom jag fram till;

En idiot är en person som påstår att den kan något, eller har speciella sociala egenskaper som den inte har, bara det att personen själv inte har insett det.

En intelligent person är någon som kan utveckla sina sociala förmågor för att göra sig mer lönsam för sig själv. Som kan se konsekvenserna av ett specifikt agerande. För att slippa negativa konsekvenser så kan den intelligenta personen tänka ut en alternativ strategi och ett tillvägagångssätt som leder till någonting positivt. Resultat blir att personen i framtiden kommer att vara fri från de eventuellt negativa konsekvenser som en dålig handling hade lett till.


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 11 jun 2009 16:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: