sourze.se

Att tro på sig själv är viktigt!

Det är inte alltid så lätt att tro på sig själv, men det är livsviktigt! Den människa som tror på sig själv, sänder ut självsäkra signaler till andra människor och vips, är lyckan gjord!

Men, att tro på sig själv är lättare sagt än gjort. Vi kan ha dolda hinder, kvarlämnade från barndomen, då vi kanske fick höra att vi inte dög något till, eller aldrig fick uppmuntran och beröm för våra ansträngningar.

Hur vi uppför oss betyder väldigt mycket för omgivningen och de personer vi möter. Det kan vara direkt avgörande för hur vi blir behandlade av andra människor och - hur vi lyckas leva efter det vi tror på och nå det vi strävar efter.

Vi är som människor komplicerade varelser, som ofta inte själva tycker vi duger något till. Det krävs att vi verkligen tänker efter, så att vi kan få ut så mycket som möjligt av livet och umgänget med andra människor. Ibland tror jag att vi i Sverige har speciellt svårt att framhålla oss själva - och att just tro på det vi gör. Framför allt när man arbetar med yngre människor, som ännu inte har så mycket erfarenhet av livet, är det viktigt att som vuxen tro på det man gör. Annars blir resultatet av arbetet inte särskilt bra.

Men något kan ha hänt i livet, som gjort att vi förlorat tron på oss själva och genast får det effekter för livsinnehållet och arbetssituationen. Att i en grupp uppföra sig annorlunda än andra människor, kan också bli ett problem. Många gånger blir de människor som går sin egen väg utanför gruppen, utstötta, eller mobbade som man också brukar säga.

Ibland kan man förvånas över hur motarbetad man kan bli i livet, men det behöver inte betyda att man har handlat, tyckt eller tänket fel. Däremot kan det hända att det kan det slå tillbaks på en själv, om man bryter av mot gruppen och det vedertagna. Det betyder inte att man behöver förlora tron på sig själv.

Att tro på sig själv och tänka att det man känner är rätt, är viktigt! Annars kan man inte få balans och mening i sitt liv. Man kan inte heller bli betrodd av andra människor, om man inte tror på sig själv och sina egna idéer.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 10 jun 2009 10:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: