sourze.se

Bättre med SD än KD i riksdagen

"Men KD är ju ett fundamentalistiskt religiöst parti som vill pracka på resten av folket sina kristna värderingar. Tänk om det bildades ett parti som kallade sig för Islamdemokraterna, vilket himla liv det skulle bli."

Att Sverigedemokraterna skulle vara mer främlingsfientliga och rasistiska än resten av svenskarna är en föreställning som inte stämmer överens med verkligheten. SD har inget emot utlänningar. De tycker bara att somalierna passar bättre i Afrika än som svarvare i Gnosjö. Och det är vad svenska folket innerst inne tycker. Om jag nu bestämmer mig för att köpa åtta stora villor i Djursholm och sen hyra ut dem till ett antal somaliska familjer eller romer så skulle det snart visa sig att hela Djursholm blivit ett rasistiskt näste. Inget välmående villasamhälle vill ha med mer eller mindre tvivelaktiga utlänningar att göra.

Frågan om huruvida SD kommer in i riksdagen nästa år eller inte är högintressant och föremål för intensiva spekulationer. Men allt beror på hur regeringen sköter sig. SD hämtar sina röster främst från områden där det finns en stor andel kriminella och socialbidragstagare. 2005 fick SD 290 000 röster. Ökar antalet kriminella och socialbidragstagare så kan de räkna med betydligt fler i nästa val. Och finns det dessutom ingen tydlig gräns mellan de politiska blocken så gynnas SD. Många högersossar tänker gärna som dem.

Alla skäller på SD, medan KD går fritt. Men KD är ju ett fundamentalistiskt religiöst parti som vill pracka på resten av folket sina kristna värderingar. Tänk om det bildades ett parti som kallade sig för Islamdemokraterna, vilket himla liv det skulle bli. Den svenska politiken skulle genomgå en mycket behövlig vitalisering om SD kom in i riksdagen i stället för KD. Kristdemokraternas hjärtefrågor som homoäktenskap, abort, vårdnadsbidrag och religiösa problem är oväsentligheter jämfört med de problem som samhället nu står inför. Kommer SD in i riksdagen aktualiseras i stället brännande frågor om utanförskap, arbetslöshet, drog- och alkoholproblem, psykiska problem och invandringspolitik. Där finns de problemen som framtiden måste lösa på ett konstruktivt sätt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 19 maj 2009 11:50

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: