sourze.se

Jag tar avstånd från multikulturalismen

"Jag beklagar att jag av ren okunskap tagit en felaktig ställning. Så upplever jag det efter att ha läst recensionen av Kenan Maliks bok. Syftet var gott men det blev fel när extrema krafter drog nytta av min opinionsbildning."

Jag har under årens lopp tagit ställning för multikulturalism och mot islamofobi. I detta ställningstagande har jag påverkats mycket av journalisten Andreas Malm.

Torbjörn Elensky framhåller i en artikel i DN den 8 maj 2009 under rubriken "skördetid för ayatollorna" att multikulturalismen snarast har förstärkt de extrema krafternas, och särskilt då muslimers, maktställning. Elensky har recenserat en bok av Kenan Malik med titeln "From fatwa to jihad: The Rushdie affair and its legacy”. Elensky skriver följande:

"Både engelska och amerikanska politiker på allra högsta nivå, inklusive Thatcher och Bush d ä, beklagade att Rushdie sårat muslimernas känslor i stället för att ställa upp för hans yttrandefrihet."

Jag beklagar att jag av ren okunskap tagit en felaktig ställning. Så upplever jag det efter att ha läst recensionen av Kenan Maliks bok. Syftet var gott men det blev fel när extrema krafter drog nytta av min opinionsbildning. Elensky skriver:

"Förläggare och publicister tänker numera två gånger innan de trycker något som kan uppfattas som misshagligt. En högljudd och aggressiv minoritet, som rider på multikulturalismens programmatiska respekt för deras kollektiva rättigheter, har kidnappat både religionen och främst de muslimska invånarna i Europa. De har också skaffat sig själva inflytande, inte minst via medier och genom att de fångat opinionskänsliga politikers uppmärksamhet."

Det var ord och inga visor om multikulturalismen. Jag förklarar härmed att jag i stort sett tar avstånd från denna riktning av kulturen.


Om författaren

Författare:
Yngve Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2009 09:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: