sourze.se
Artikelbild

Robinson 2009: Irritationen slog ut Angela

"Nu klagar Angela så ofta över hunger och är dessutom missnöjd med vad de fått att dela på som pris, att de hon bjudit med på utflykten blir irriterade på henne."

Sju starka personer är kvar i tävlingen. Tre av dem, Nina, Anna och Ellenor, har ännu inte vunnit någon tävling och tycks inte utgöra något hot i de andras ögon. Snacket går och så länge man är i en samlad grupp är det mest gulligt småprat. Kastnätet som Erik använder är inte alls effektivt på lugnvatten där fiskarna inte kommer i närheten. Den råa fisken smakar definitivt illa om man tuggar den med inälvorna kvar. Jag har provat och jag valde sedan att göra som fiskmåsarna och svälja dem hela och levande även om de sprattlar i magen. Den lilla krabban är ju bra att stoppa i munnen framför kameran, men knappast om kameran varit någon annan stans. Den smakar inte heller gott rå, innehåller minimalt med näring och skalbitarna skall ju antingen spottas ut eller sväljas. Avsnittet innehåller en hel del fina naturbilder och väldigt mycket prat. Det sociala spelet ges mest utrymme.

Pristävlingen var ett undervattensmemory där man skulle kunna komma ihåg en sifferkombination. Angela tog hem segern igen och det visade sig vara en "Pyrrusseger". Priset var något som lät alldeles underbart och hon fick välja två deltagare att dela upplevelsen med. Hon valde sina gamla lagkamrater. De kvarvarande, som nog sett liknade priser i tidigare årgångar av Robinson, fantiserade naturligtvis om hur exklusivt allt skulle vara. 2001 vann jag en sådan tävling och fick välja två deltagare att dela med. Jag valde tvåan och den minst sannolika. Vi fick se en videofilm på stranden och fick dela på en påse chips och fick var sin burk läsk. När vi kom tillbaka hade de andra ätit upp all mat vi hjälpt till att samla ihop. De trodde att vi hade fått smörja kråset!

I lägret snackar man nu om hur de andra får vila upp sig och äta en massa god mat. Själva verkar dom inte lida någon brist. Dom har ris, Erik verkar äta bröd så då har dom väl mjöl? Dom har lärt sig att plocka snäckor och små musslor som dom kokar.

Priset blev inte så fantastiskt som man trodde. Frukt, bröd och en rejäl fisk. Inget vin eller öl vad jag kunde se, inget kaffe eller te. Dom fick tvätta sig med tvål och färskvatten. Här hade jag nog struntat i etiketten och tvättat mig naken! Det borde dessa tre kunnat göra om tjejerna fått vara ifred först och sedan Erik.

Angela är atletiskt byggd och mycket vältränad. Sådana människor är alltid mer beroende av mycket mat än de som bara rör sig naturligt. Kvinnor har annars fördelen av mer underhudsfett och klarar sig bättre när maten tryter. Nu klagar Angela så ofta över hunger och är dessutom missnöjd med vad de fått att dela på som pris, att de hon bjudit med på utflykten blir irriterade på henne. Dom får sova en natt i rena lakan och på en skön madrass. Efter att ha ätit frukost åker dom tillbaka till lägret. Angela intalar de andra att de skall säga att de inte fått frukost för att de skall få mat även i lägret. Hon ljuger om de faktiska omständigheterna och alla får naturligtvis reda på det. Hon tror att de har en pakt som skall plocka bort Lukas eller Jarmo. Hennes fantasi tillåter henne inte att se det uppenbara; att hon har vunnit två tävlingar i rad, hon har ljugit för att få fördelar och blivit tagen på bar gärning, hon har gnällt över något som de andra tyckte var helt OK. Nu lever hon farligt längst ut på pottkanten.

Inför örådet pågår ett febrilt paktande som hon tror att hon är med i. Rafael och Ranjit får sitta med som vittnen vid örådet och det borgar nog för en senare röstning där segraren skall koras av deltagarna? Angela får alla röster utom sin egen och blir naturligtvis oerhört besviken på de andra som hon ju har litat på. Deltagarna tittar lite skamset ned i golvet medan hon lämnar utan att ha fått chansen att säga vad hon tycker. I tidigare årgångar har man fått gå runt och ta adjö samt säga några ord.

Nu är tidigare Magkal i överläge om dom samsas. Annars kan det bli tre - tre i nästa öråd och särröstning eller lottning!

Programledaren är inte det minsta karismatisk och passar inte in i rollen. I detta avsnitt tycker jag att man filmat bättre än tidigare, men det är inte särskilt spännande.

Läs mer på Björn Hernefeldts Robinson-sida.


Om författaren

Författare:
Björn Hernefeldt

Om artikeln

Publicerad: 11 maj 2009 12:47

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: