sourze.se
Artikelbild

Socialtjänsten tog vår son utan anledning

"Dags att få upp ögonen på alla som tror att socialtjänsten för det mesta aldrig omhändertar barn. Jo då, det gör de, men de tar ibland FEL barn!"

De allra flesta socialsekreterare förstår vilket stort ansvar de har när de handlägger utredningar om barn. Men en liten del, som agerar för att de tror sig veta att de handlar riktigt och som går efter vetenskapligt bevisade termer som "omsorgsbrister" etcetera, utgör en fara för hela familjen eftersom de går efter eget tyckte och har läst sönder lagboken. De missar att se individen.

Problemen med att stoppa felaktiga placeringar har uppmärksammats av Socialstyrelsen som gett ut nya direktiv. Men det finns ingen lag som tvingar socialsekreteraren att läsa dem. Fortfarande saknas de rätta verktygen som skall finnas på alla socialkontor!

Om socialsekreteraren hänvisar till välbeprövade metoder måste denna också inse att man måste se alla barn och föräldrar som unika. Ingen är den andra lik! En utredning får inte ske utefter egna åsikter.

Även domstolar stöter på förseelser och stora brister i yrkesutövningen, men var någonstans i lagen finns det en möjlighet att få socialsekreterarens lämplighet kontrollerad? Ingenstans!

BBIC - Barns Behov i Centrum är ett nytt system för socialsekreterarna att utreda barn. Det skulle säkerligen fungera bra om nu alla följde BBIC! Än en gång behövs en uppföljning av hur utredningar sköts. Denna uppföljning kan Länsstyrelsen göra. Detta gjordes i vårt fall och efter den uppföljningen fick vi hem vår son! Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter, NKMR kämpar för att återförena alla splittrade familjer som skiljts åt utan någon särskild anledning.

När jag läser min dagbok från 2006 och ser på bilder står det så tydligt att vår son omhändertogs UTAN NÅGON ANLEDNING ALLS!

Vår son var välmående, välutvecklad och skrattade ofta. Ändå startades en utredning på Familjegården Skogsdungen. Som ni alla vet finns inga perfekta föräldrar! Vår son var åtta månader gammal och innan vi hamnade under utredning hade han lärt sig gå med stöd. Men i journalen står det att det var på Skogsdungen han lärde sig detta.

Den anteckningen är en av massor som är FELAKTIGA! Nu är det dags för denna namninsamling: "En manifestation för alla barn"

Länk: namninsamling.se

Skriv under för att alla utsatta barn ska få hjälp, skriv under för en bättre socialtjänst med tydligare regler, och sprid länken!

Vår son fick komma hem efter beslut av Länsstyrelsen. Vår handläggare ville ha honom kvar på familjehemmet men kunde inte förklara varför! Därför fick vår son komma hem sommaren 2007. På dagis beskrivs han som framåt och charmig!

Tyvärr är vi inte ensamma om att råka så här illa ut, läs med på Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheters webbsida.

Dags att få upp ögonen på alla som tror att socialtjänsten för det mesta aldrig omhändertar barn. Jo då, det gör de, men de tar ibland FEL barn! De borde ju självfallet ta hand om alla barn som misshandlas och vanvårdas

Läs hela historien om Elisabet Perssons kamp mot socaltjänsten här:
"Socialen stal vår son"

Om författaren

Författare:
Elisabet Persson

Om artikeln

Publicerad: 06 jan 2009 13:34

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: