sourze.se

Skatteparadiset Sverige

"Här i Sverige är det ju som bekant bara Mona Sahlin som tycker det är häftigt att betala skatt. Vi andra har ju sen barnsben blivit inprogrammerade att skatter är en pålaga som vi ska göra allt för smita undan så lindrigt som möjligt."

Att Sverige håller på att bli ett skatteparadis är det nog inte många som uppmärksammat. I stället har vi översvämmats att av nattsvarta rubriker om den ekonomiska utvecklingen. Men om man studerar de prognoser som kom från finansdepartementet i veckan så kan man läsa där att den summa som svenska folket tvingas betala in i skatt för 2009 kommer att minska med 63 miljarder, för 2010 beräknas 91 miljarder och för 2011 blir det 87 miljarder.

Dessutom har Sveriges kommuner och landsting beräknat minska sina skatteuttag med 35 miljarder för de kommande två åren. Det här är verkligen glädjande siffror. Men jag tror ändå att finansminister Borg, som tillhör skattesänkarepartiet De nya moderaterna, är alldeles för pessimistisk. Jag är ganska säker på att minskningen kommer att bli ännu större. Vi kommer att få extra mycket i plånböckerna framöver. Här i Sverige är det ju som bekant bara Mona Sahlin som tycker det är häftigt att betala skatt. Vi andra har ju sen barnsben blivit inprogrammerade att skatter är en pålaga som vi ska göra allt för smita undan så lindrigt som möjligt.

Så medlemmarna av Skattebetalarnas förening kommer att ha all anledning att dricka extra många glas champagne vid det kommande årsskiftet. Nu har vi möjlighet att bli ekonomiskt myndiga och klara oss själva. Vi kan strunta i alla dystra spådomar om den ekonomiska utvecklingen. Vi har mycket att glädja oss åt. Sverige är i sanning fantastiskt.


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2008 13:53

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: