sourze.se

Vem tror på den offentliga debatten?

Var finns den egentliga diskussionen? Jag menar den som inte handlar om Britney Spears nya frisyr.

Vi har en väldigt djup och nyanserad debatt i vårt svenska demokratiska samhälle. En givande, balanserad och uttömmande debatt. Om frågor som om rätt låt vann på schlagerfestivalen och andra viktiga och allmängiltiga frågor som varför Paris Hilton hade den där svarta klänningen på sig på dopet av Madonnas barn. Var det för att hon var avundsjuk på Madonna, eller var hon bara ledsen eftersom hennes hund hade dött? Frågorna är många och tankarna är ännu fler.

Dessa och många andra spännande och krävande frågor av yttersta betydelse för samhällets utveckling får vi tacksamt ta del av ifrån demokratins väktare och försvarare; massmedia! Intresserade och engagerade människor deltar flitigt i debatten om vilken Idoldeltagare som bör röstas ut och gör sina åsikter hörda. De tråkiga, ointresserade människor som inte tar del av denna ofantligt betydelsefulla och eviga debatt om Idol-Annas senaste snedsteg, får skylla sig själva. De kommer helt enkelt aldrig ta del av de senaste tankarna på de viktiga och spännande områdena. De är helt enkelt så "ute"!

Det finns också gamla tråkiga gubbar och gummor som talar om andra saker. Som de där människorna långt borta som inte har någon mat, vår hushållning av resurser ekonomihushållning, de där dumma människorna som vi måste bekämpa eftersom de vill göra oss illa och de underbara ungdomarna i vårt eget land som vi inte alls kan förstå varför de envisas med att svälta sig själva och skära sig i armarna. Varför ska man prata om sådana oviktiga och tråkiga saker? Det finns ju experter som tar hand om allt sånt så vi slipper bry oss! Skulle vi behöva tänka på det nu också? Men vi har ju valt politiker så att vi ska slippa bry oss. Politikerna har tillsatt experter så att de ska slippa ansvar och experterna har bara koll på sitt område och säger att allt går fel där, men att det beror på andra saker som andra experter har koll på och så är det ju det där med ekonomin också. Vi har inte råd att tänka på allt. Och så har vi hela samhället som är som det är, så det går ju inte att ändra på. Visst mår vissa dåligt av stress, konkurrens och utseendefixering, men det är som det är och går inte att ändra på.

Så det kanske finns en lite mer komplex verklighet än vad som det ger sken av i media, men den behöver vi faktiskt inte bry oss om. Vi behöver bara sköta vårt och skita i andra, precis som vi 80-talister fått höra hela vår uppväxt. Resten tar politiker, experter, företag och lobbyistgrupper hand om. Det är ingen fara. Lita på HSB han som bestämmer. Och kom ihåg! Bit aldrig den hand som föder dig!


Om författaren

Författare:
David Böhlmark

Om artikeln

Publicerad: 23 nov 2008 21:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: