sourze.se

Personlig utveckling i papperskorgen

I går slängde jag alla mina personlig utvecklings-böcker i papperskorgen och det känns bara så fridfullt och rofullt!

Jag vaknade igår och kände mig trött på alla krav som finns i personlig utveckling. Jag trodde det skulle få mig att må bättre. I stället har jag mött Mr Magoo liknande människor som ska tala om för mig vilka fel jag har. Trots att jag har inte bett om deras åsikt. Det känns som jag har fått mitt inre strimlat i stycken som Motorsågsmassakern. Jag har varit arg och känt mig plågad under många år.

I går morse vaknade jag 5.40 på morgonen och steg upp. Jag gjorde mig en kopp kaffe och plockade fram tre trasiga halsband om jag gjorde ett armband av. Det var så fridfullt och kul. Så kul har jag inte haft det på många år. Efteråt tittade jag på mina böcker i bokhyllan och kände att den perioden i mitt liv var över. De åkte i pappersinsamlingen. När böckerna låg där så kände jag mig så fri.

Efter det så såg jag människor som individer. Jag kan välja vad jag vill spegla och vart jag vill vara neutral. Förut skulle jag spegla alla och "känna av" vad deras problem var. Det var väldigt jobbigt! Jag har fått många av mina drömmar, positiva händelser och passioner krossade för att de skulle vara "fel" för mig. När jag blev av med det så kände jag mig bara lycklig!

Jag såg omgivningen där och jag är här. De har sina liv som jag inte vet något om. De vet inget om mitt. Jag kan välja att vara tyst eller prata. Jag väljer hela mitt liv. Om mina val inte duger för min omgivning så har de ingen bestämmanderätt över det. Lika lite som jag har någon bestämmanderätt över dem. De har rätt till att ha en åsikt. Men de har ingen rätt att tala om det när jag inte har bett om det. Samma sak för mig. Det gjorde mitt liv enkelt och fridfullt.

I dag när jag kom och skulle slänga en till papperskasse med fler böcker så var alla andra böcker från igår borta. Medan pappershögarna låg kvar. Bra att de kom till användning!


Om författaren

Författare:
Perla L

Om artikeln

Publicerad: 08 nov 2008 11:40

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: