sourze.se

Ung pojke knivhuggen till döds

Nästa offer för gatuvåldet skördades idag, men som vanligt var det ingen som brydde sig eftersom offret var svart och dessutom från förorten.

Nu i helgen knivhöggs en yngling till döds vid E4:n i Kista. Alla såg artikeln hastigt i tidningarna och bläddrade förbi. Vad man inte tänkte på är att detta dåd är ett mönster i det pågånde gatvåldet som har de mest utsatta förortena i sitt grepp.

Ynglingen som dog har i likhet med Riccardo Campogiani väkt oerhörda reaktioner. Inte i medierna men ute i västerort där pojken bodde. Likheterna mellan honom och Riccardo Campogiani är också sättet de beskrivs på som person. Snälla, varma människor och så vidare. Men där slutar likheterna. Medan Sverige höll bokstavligen på att gå under av all mediaaxponeringen Riccardos död fick, har det som vanligt varit tyst när en yngling från förorten mötte samma öde. Detta öde som pojken i Kista drabbades av har inte varit det första av sitt slag och förmodligen inte den sista av liknande händelser som drabbar västerort utan att media har sagt ett ord.

Varför är det så kan man fråga sig? Om jag hade svaret skulle jag ha infogat det till er läsare här i texten. Jag tror nämligen inte att jag vet varför, människor gör så mot varandra. Det jag däremot vet är att medias negligerade attityd mot folk som bor i dem mest uttsatta områdena i Sverige inte är något nytt fenomen.

Skulle också påstå att dem mest rastiska och farligaste människorna rör sig i just den sfären, mediasfären. den tredje statsapparaten har makt nog att belysa problemen som just nu pågår ute i förorterna, men väljer att blunda för dom och låtsas som om allting är fröjd och fint. Därför vill jag här ta i akt och lägga en profetia och garantera alla läsare på gott och ont, att denna försummelse kommer explodera i allas våra ansikten.


Om författaren

Författare:
Amaru Rossi

Om artikeln

Publicerad: 23 okt 2008 07:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: