sourze.se

Idol 2008 - en sorgens kväll för Idol

Yazmina, den söta och duktiga Idoltjejen, åkte ut alldeles för tidigt! Jag ser henne som ett av offren Idol kommer att skörda.

IDOL 2008: EN SORGENS KVÄLL FÖR IDOL.

Yazmina, den söta och duktiga Idoltjejen, åkte ut alldeles för tidigt! Jag ser henne som ett av offren Idol kommer att skörda.

När man talar om idoler, kan man inte välja vem som helst enligt mig. En idol står oemotsagd - precis som Darin gjorde och nu Johan Palm gör, men även Yazmina kunde ha gjort.

Annars kommer det att bli smaken som avgör vem som blir Idol 2008, eftersom det nu är ganska många bra idolämnen kvar i tävlingen. Det märkte man denna fredag.

Lilla Alice, som sjöng Alanis Morissettes "Ironic" är en bra artist som förespåddes ett lyxliv i Hollywood av Idoljuryn, men jag är inte alls förtjust i favoriten Anna Bergendahl, i dag iförd hårförlängning sjungandes låten "Nothing compares to you" av Sinead OConnor. Hennes röst kan inte imponera på mig. Hon är inte sig själv.

Måste ändå säga, att stylisterna har skärpt till sig, för artisterna får nu behålla sin egen stil mer än förut, vilket är ett klart plus för självförtroendet. Kan ju inte vara kul att helt plötsligt inte känna igen sig själva.

I kväll var det 90-tals tema. En stor kram från mig till Peter Jihde, som tagit ett sånt mastodontsteg upp på programledarstegen! Han har verkligen förbättrats på alla sätt, blivit gladare och har ett mycket bättre kroppsspråk! Grattis till Peter Jihde!

Jury Anders var väldigt laddad i kväll och nervös. Han är den mest generöse i juryn, annars tycker jag ibland juryn är helkassa i sina bedömningar av artisterna. De gjorde tre sågningar i kväll Yazmina, Sepideh och Kevin Borg, som jag anser helt fel ur publiksynpunkt. Just dessa artister visade i kväll en enorm potential tycker jag som publik och åskådare. De fick otrolig respons från publiken.

Yazmina var en typisk idoltjej i kväll i Britney Spears låt ; "I was born to make you happy". Hon ägde, tycker jag, men juryn tyckte det var för slätstruket? Stort frågetecken.

Sepideh sjöng Bryan Adams "Everything I do" på ett mycket inlevelsefullt sätt och blev totalsågad! Har de blivit betalda?

Kevin Borg sjöng Hearts; "All I want to do is make love to you" på ett otroligt charmerande sätt, men blev också sågad av juryn. Jag tycker juryn ser artisterna helt olika mot publiken, alla utom Johan Palm! HAN ÄR IDOLEN!

Med Suedes "Beautiful ones" gjorde Johan Palm underverk! Wonderful Johan Palm! Vet inte varför jag tänker på Bowie?

Lars Eriksson, vår nye Di Leva sjöng U2s låt "One".
Medryckande, både i sång och utspel.

Lou Lou var på krigsstigen och hade dagen till ära sitt eget hårburr. Hon sjöng "Stars" av Simply Red. Bra Lou Lou! Du var helt okey.

Robin E och Robin B är båda värdiga idolcombatanter. För mig är det fråga om tycke och smak. Då blir det lilla/stora 16-åriga Johan Palm som ska bli Idol 2008.

Möjliga konkurrenter är: Kevin Borg, Alice, Robin B och Yazmina - enligt min måttstock mätt!

När man talar om idoler, kan man inte välja vem som helst tycker jag. En idol står oemotsagd - precis som Darin gjorde och nu Johan Palm gör.

I kväll åker en av artisterna ut. Efter telefonröstningen blev det Yazmina. Ett riktigt Idolämne.

En sorgens kväll för Idol.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2008 16:32

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: