sourze.se

Stjärnor på Is: Tony Irving är "Lasse Brandeby"

Isen är nyspolad, skridskor nyslipade. Sveriges stjärnor är redo att ge sig ut i en fartfylld koreografi av dans på is. Tv4:s nya lördagsunderhållning är här och den heter Stjärnor på is!

Med samma anda som "Let´s Dance" kommer nu "Stjärnor på Is". Konceptet är lite detsamma, Sveriges stjärnor ska tävla i något dom inte är vana att göra och i detta fall är det isdans. I startfältet fanns det några killar som hade utövat ishockey i unga år. Men dom flesta vet ju att det skiljer lite grann mellan att dra på sig ett par hockeygrillor och ha en klubba i handen och att åla in sig i en tajt trikå och snöra på sig konståkningsskridskor och sedan få det att se graciöst och snyggt ut. Isdans är ingen sport som är helt skadefri heller. Försäkringarna för deltagarna har noga gåtts igenom och redan innan programmet har börjat har det varit ett avhopp pga skada. Sourze har träffat några utav deltagarna.

Marie Serneholt fd barnstjärna i den världskända gruppen A-Teens, men som på senare år har försökt sig på en solokarriär, är nu senast känd som Måns Zelmerlövs flickvän. Hon är, med sina 25 år, den yngsta bland stjärnorna. På frågan om Marie Serneholt har åkt skridskor förut får vi detta svar.
- Väldigt väldigt lite, jag är nog en av dom som har minst erfarenhet tror jag. Jag har bara åkt i femte klass på gympan lite fram och tillbaka.
- Vem tror du kommer att vinna?
- Det är så svårt att säga alltså, alla är egentligen värda att stå där uppe med tanke på hur alla har kämpat och alla är väldigt duktiga. Men jag tror att någon som är väldigt farlig på riktigt är Jesper Blomqvist. För det första ser det så väldigt naturligt ut när han åker skridskor, han har snygga linjer han är orädd och han jobbar hårt.
- Hur är det att glida omkring i trikåer?
- Det känns mycket proffsigare när man har fått på sig smink och kläder än när man har sina sunkiga träningskläder på sig här och tränar, men det blir ju ett problem när man ska på toaletten. Man får liksom lirka sig ur dräkten och det är inte så lätt. Man får liksom stänga av den kranen.
- Startfältet kantas av stjärnor som Rafael Edholm känd ifrån teaterns och filmens värld. Rafaels närhet till show kan ju bara vara till fördel när han tävlar i "Stjärnor på Is".

Josefine Sundström, känd programledare, kan ha som fördel att hon vågar anta utmaningar och vill prova nya saker men samtidigt är hon livrädd för att ramla. Lars Frölander, OS-medaljör, är som fisken i vattnet, det kvarstår att se hur han är på fruset vatten. Markus Fagervall har redan erfarenhet ifrån TV4-underhållningsprogram. 2006 kammade denna Norrbottenskille hem förstaplatsen i Idol.

Josefine Crafoord, programledare, tycker att det är så roligt med dansen, koreografin, kläderna, utseendet och musiken. "Hela den biten tycker jag är fantastiskt rolig." säger hon. "Sen att man ska lära sig att klara det här, det är kämpigt, men det är ju ett måste."

Äldst ut bland de tävlande är Lulu Carter som är känd hos det svenska folket som inredare i TV4:s eget program "Äntligen Hemma". Lulu Carter har åkt skridskor tidigare.
- Som liten, för 40 år sedan mellan sex och åtta års ålder, åkte jag skridskor. När vi alla åkte ut på isen första gången kanske jag var den som var stabilast. Hockeykillarna var så klart det också, men bland tjejerna var jag nog den säkraste. Det var häftigt att känna, att efter 40 år, satt det faktiskt kvar lite grann.
- Vilka är dina fördelar?
- Jag är duktig på saxning och kan faktiskt snurra på ett ben.
- Och nackdelar
- För mig är det att komma ihåg stegen, programmet och koordination, men jag är ju också äldst och närmar mig femtio. Det är svårt att göra vackra saker med armen och samtidigt göra något annat med benen.

Representant från hårdrocksvärlden är The Poodles trummisen Kicken Lundvist. Hans nackdel kan vara att ena benet är tre centimeter kortare än det andra, en skada som uppkom efter en motorcykelolycka för ett par år sedan. Torgny Mogrens, OS-meldaljör i längdskidor, fördelar kan vara att han har varit aktiv inom vinteridrott och är van att röra sig i trikåer i skidspåret.

Jesper Blomqvist killen från Tavelsjö utanför Umeå som blev proffs i fotboll, har spelat i tröjor från klubbar som Manchester United, Parma och Milan. Han har haft en annan karriär på isen än isdans; Jesper Blomqvist spelade i TV-pucken i tonåren.

Malin Ewerlöf Krepp, friidrottare. Något som kan komma till hennes nackdel är hennes långa och stela kropp. En som tackade nej till att medverka var SVT Sportens Katarina Hulting. Istället fick hon det hedersvärda uppdraget som expertkommentator för Stjärnor på Is, klockrent!

Inte isdans, men dans kan Tony Irving fixa. Detta är dock första gången som Tony Irving har på sig ett par skridskor.
- Jag har aldrig haft det förut! Det är bara jag och Josefine Sundström som inte har åkt skridskor förr i programmet. Jag har aldrig haft skridskor på fötterna innan.
- Vilka fördelar har du?
- Jag är väldigt underhållande. Jag ramlar väldigt väldigt galant det kan jag lova dig. Och sen en annan fördel jag kommer att tjafsa mot juryn. Åkandet kommer att gå åt helvete, säger Tony med ett skratt.
- Hur kommer detta med trikåer att funka för dig?
- Jamen du vet som dansare, så har jag dansat helnaken på scenen några gånger så ett par trikåer för mig spelar ingen roll.
- Vem tror du kommer att vinna?
- Om vi pratar underhållningsvärde så tror jag det är Rafael Edholm, om vi pratar rent tekniskt är det mellan Jesper Blomqvist, Lulu Carter och Markus Fagervall. Jag blir "Lasse Brandeby" den är gången, avslutar Tony Irving med ett stort skratt.

Ett underhållningsprogram behöver ju ett underhållande programledarpar som kan hålla tempot uppe och binda ihop programmet. Detta ansvar ligger på den hett eftertraktade programledarduon Carina Berg och Carolina Gynning.

Lördagar klockan 20.00 TV4.


Om författaren

Författare:
Angeline E Nygren

Om artikeln

Publicerad: 05 okt 2008 20:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: