sourze.se

Studera? Nej, glöm det!

Kasta inte bort din tid på skolan. Varför ska du streta och få högsta betyg? Du kommer inte in på läkar- eller veterinärlinjen i alla fall.

Du skall förutom bästa betyget ha tur också. Jag tycker att det är förbannad skandal, uruselt, katastrofalt, idiotiskt, ja det är så dumt att klockorna stannar, när man hör att barnen skall lära för livet. Om man studerar och lyckas med att få det högsta betyg som går att få, skickar in en ansökningsblankett där första och enda valet, är att man vill studera till läkare, och får till svar: Du kommer inte in, vi har inte plats, du drog en nitlott, eller vad i h-e, de nu svarar, är det en sådan skandal att hela svenska folket borde skrika i falsett.

Hur många människor i detta avlånga land, kommer någon gång i sitt liv, behöva besöka en läkare? Inte nog med att du har högsta betyg, det är ännu sämre ställt om du är av kvinnligt kön. Japp, så är det. Det är fler kvinnor än män som söker och därmed ska det balanseras minsann. Som om jag skulle bry mig om vilket kön läkaren har, när jag ligger på båren och har ont i hjärtat. Jag vill bara att det ska finnas en läkare överhuvudtaget!

Nej, jag fattar inte hur skolpolitikerna har tänkt de senaste tio åren eller hur de tänker nu. Det borde vara en självklarhet, att har du lagt ner ditt liv i studier, och därmed fått det högsta betyg som går att få, skall du naturligtvis få komma in på exakt den linjen du vill läsa vidare på. Allt annat är horribelt!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 sep 2008 12:20

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: