sourze.se

EU - Kejsarens nya kläder

Vilken tidning ska bli först med att avslöja dagens "Kejsare utan kläder". Det är uppenbart för den som ser förbi alla dimridåer, att EU inte har något som helst med demokrati att göra.

Det handlar om makt och pengar. De stora länderna roffar åt sig makt på de små ländernas bekostnad. Politiker runt om i Europa jamsar med i förhoppningen att bli upptagen i den skara av icke-folkvald politikeradel som får detaljstyra vardagen för 500 miljoner européer. Ett omfattande fusk innebär att miljarder kronor av EU:s budget förslösas årligen. Skulle media komma på en svensk kommunalpolitiker med fiffel som bara är en bråkdel av det som pågår i EU så skulle det bli ett himla liv och politikern få avgå. De bedrägerier som idag sker i Europa kan fortsätta att ske i tystnad. Bedragarna skyddas av systemet.

Nu är det dags att sluta att acceptera allt som görs i EU:s namn. Vi kan inte fortsätta att säga ja till allting oavsett hur tokigt det är. Låt oss få till stånd en folkomröstning om EU:s nya grundlag, Lissabonfördraget. Använd nästa års val till EU-parlamentet till att rösta in EU-kritiker. Lägg gärna din röst på Junilistan som de senaste fyra åren har bekämpat Brysselbyråkratin. Tillsammans kan vi göra skillnad.


Om författaren

Författare:
Hans Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 13 sep 2008 18:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: