sourze.se

Kristallen 2008: Snigelhotet tog skruv till sist?

"Det känns bra att kunna säga att ca 90 av utdelade kristaller var välplacerade, men den som planerade underhållningen i pauserna tigger om ett kok stryk."

Som vi alla vet älskar Sverige galor av alla dess slag: Faddergalor, Amnesty-galor, melodifestivaler, Idolfinaler och andra diverse klubbar för inbördes beundran. Kristallen är således inte ett undantag. Inbjudningsbrevet jag fick var så hemlighetsfullt och prydligt skrivet att jag ett tag trodde att dom magiska mössen hade varit i farten. När jag väl anlände på plats möttes jag dock av en röd matta som var lika lång och bred som min stubin vs mina ekonomiska tillångar, dvs: Tvärhand hög, tumme bred. Not So Hood.

Det blev dock bra till slut, när jag fått i mig en sisådär fem liter presskaffe var jag betydlig gladare. Faktiskt så glad att jag inte överhuvudtaget brydde mig om att Anne Lundberg SVT vann över min favorit Ayla KabacaUR i kategorin Bästa Kvinnliga Programledare. Jag blev chockad över att Hasse Aro det här året blev snuvad på Bästa Manliga Programledare till förmån för Peter Settman jag är övertygad om att kristallen Peter fick 06 var en felskrivning, men det svenska folket har ju aldrig uppvisat någon vidare smak, något som blev uppenbart i och med Lets Dance TV4 jordskredsseger över Anaconda SR. I dom lite mindre kategorierna väntade även där fler jordskredssegrar. Till det positiva den här gången. Efterlyst plockade välförtjänt hem priset för Årets Aktualitetsprogram i hård kamp mot titanerna TV4 Nyheterna och Aktuellt, och underbara Klass A bevisade att finns det en vilja finns det en väg; och att den går rakt fram. Lyxfällan hade inga som helst konkurrenter i sin kategori och knep åt sig sin kristall för andra året i rad, också denna gång helt och hållet välförtjänt. Fast gladast måste nog Mia och Klara varit, efter tio års samarbete, blod svett och tårar fick dom äntligen ta emot sin statyett. "vi har iallafall inte halkat in på nåt jävla bananskal", som dom själva glädjestrålande uttryckte det. Grattis tjejer!

Det känns bra att kunna säga att ca 90 av utdelade kristaller var välplacerade, men den som planerade underhållningen i pauserna tigger om ett kok stryk, och vem det nu är/var som skrev skämten till prisutdelarna så förtjänar han/hon/dom intet annat än en fast placering i det stora våta skåpet. Det hela nådde sitt kulmen i en sprängd scen med kol och glitter ända upp till pressläktaren. Party for my people love, for my fans liksom.

Pristagare 2008:

Årets Underhållningsprogram: Stjärnorna På SlottetSVT
Årets Dramaprogram: Gynekologen i AskimSVT
Årets Barnprogram: Evas superkollSVT
Årets Humorprogram: Mia och KlaraSVT
Årets Livsstilsprogram: LyxfällanTV3
Årets Aktualitetsprogram: EfterlystTV3
Årets Kultur- och Samhällsprogram: Uppdrag GranskningSVT
Årets Dokumentärprogram: Klass 9 ASVT
Årets Manliga Programledare: Petter SettmanSVT
Årets Kvinnliga Programledare: Anne LundbergSVT
Årets Program: Lets DanceTV4

Efter lite snabb huvudräkning kan vi då konstatera att SVT plockade ihop hela 8 pokaler. Inte illa pinkat med en nation som vägrar betala sin tv-avgift, kanske snigelhotet tog skruv till sist.


Om författaren

Författare:
Leiyah Lindén

Om artikeln

Publicerad: 12 sep 2008 16:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: