sourze.se

Mord på öppen gata

Rubriken är gammal filmtitel. Det som förr fanns i Hollywoodfilmer är nu verklighet
i Sverige.

I Göteborg skjuter kriminella ihjäl varandra. Kulorna viner så ofta att medborgarna börjar bli rädda.

Polisen är maktlös. Märkligt nog, kan man tycka. Med dagens spaningsmetoder borde man rimligen ha tillräckligt med bevis för att åtminstone ta gangsterledarna. Men det gör man inte - trots att man vet vilka de är.

Våra segregerade förorter har blivit grogrunder för kriminalitet. Varför det? Därför att de politiska partierna totalt har misslyckats med integrationen. Fredrik Reinfeldt, som har gjort utanförskap till ett paradord, har där det verkliga utanförskapet. Hans parti och sossarna är de huvudansvariga.

Det handlar i grunden om bostadssegregation. Man har skapat förorter för invandrare och svenskfödda låginkomsttagare. En svensk ghettopolitik.

Trots att makthavarna vet att det leder till dåliga språkkunskaper, dito skolresultat, droger, arbetslöshet, och i många fall brottslighet så fortsätter man att bostadssegregera.

Bostadsförmedlingar och kommunala bostadsbolag medverkar i segregerandet. Nu vill man införa marknadsanpassade hyror, något som kommer att förvärra situationen ytterligare.

Varför denna medvetna segregation? Det ger man inte något svar på. Förutom att detta är ett elände för alla som bor i dessa stadsdelar så ger det växtkraft för främlingsfientliga krafter.

Det som händer i Göteborg, Malmö, Stockholm, Södertälje och på andra håll kan snart ge Sverigedemokraterna en gratisbiljett till Sveriges riksdag. Ytterligare en sorglig konsekvens av en sorglig politik


Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 11 sep 2008 23:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: