sourze.se

Motbok, Myrdal?

Men vad ska vi göra med knullandet när vin bytts mot vatten?

Jan Myrdal skriver i Expressen/Kvällsposten 8/9 att man borde återinföra motboken i Sverige, detta för att komma till bukt med supandet i landet. Det är inget nytt att vi svenskar tror på förbud och restriktioner som problemlösning. Myrdal intygar att hans förslag inte handlar om förmynderi, men det kan inte hjälpas, jag får ändå smak av gammal katekes i munhålan. Myrdals ord klingar som August Palms gjorde en gång i tiden när den välmenande socialdemokraten hävdade att ”staten är god och vårdande”.

Jag tror inte på förbud. Kväser man det ena, blossar något annat upp. Man skrapar på ytan, som när man hämmar eksem med kortisonsalva bara för att få astma eller allergi istället. Och summan av våra laster ÄR konstant, det sa ju Tage Danielsson och Tage var skärpt. Får vi inte supa så knullar vi mer primitivt ihärdigt istället och får vi inte knulla så äter vi ihjäl oss.

Jag tror inte att spritkonsumtionen sjunker för att man gör alkoholen mer svårtillgänglig. Våldtäkterna minskar inte för att man skärper straffen eller stramar åt begreppet ”sexualbrott” se miljöpartiets senaste förslag. Och våra barn blir inte friskare och lyckligare för att läkemedelsindustrin uppfinner fler vaccinationer.

Man kommer ingen vart med att laborera med symtomen. Det blir ett spel för galleriet. Vill man något får man ta itu med betydligt mer besvärliga och tidskrävande frågor vars mångbottnade svar kanske kan leda fram till pudelns kärna, nämligen orsaken bakom symtomen:

Varför dricker vi svenskar alkohol på ett omoget sätt?

Varför ökar våldtäkterna, statistiskt sett, i Sverige?

Varför blir svenska barn allt svagare i immunförsvaret trots en frekvent ökning av kemisk tillförsel i form av sömntabletter, penicillin och vaccinationssprutor?


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2008 06:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: