sourze.se

Hemlöshetsfrågan - hur komplex kan den vara?

Tyckarna om hemlöshet breder ut sig i media, medan hemlösa tystas ner med underliggande hot som, "att detta är väl bättre än att bo på gatan".

Det är otroligt hur "duktigt" våra "social/frivilligproffs" skolats för att försvara olika system de själva är insnärjda i, där inga resultat visar på en positiv utveckling för att våra hemlösa ska slippa vara det.

På bred front basuneras det ut av människor som har ett tryggt hem att gå till, att hemlöshet är en komplex fråga och att det oftast inte är en orsak till att personer är hemlösa. Hur komplex kan frågan vara, när det endast handlar om att placera hemlösa i lika trygga och integrerade hem som övrig befolkning bor i och därmed ge de möjligheten att bli "vanliga" medborgare med samma rättigheter?

Därefter kan den kvalitets- och kompetensutveckling som nu ska ges - istället för att lära ut hur vi ska kvarhålla dessa människor i ett hemlöst tillstånd - rikta in sig på att lära ut skillnaden mellan kontroll och stöd för att behålla hemmet. En sådan kurs verkar de allra flesta "tyckarproffs" staden besmittas med från olika organisationer och som lever på att tigga pengar i hemlösa människors namn, behöva.


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 09 sep 2008 09:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: