sourze.se

Ryska soldater, inga gentlemän under WW2 heller

Visserligen har amerikarna också förändrats numera, under t.ex Vietnamnkriget, betedde de sig som djur. Men i alla fall var de gentlemän under andra världskriget. Det kan man inte säga om ryska soldater, som alltid varit råa, pga en ännu råare ledning.

Georgien är en egen stat, i denna stat ingår Ossetiens, även om de nu vill bryta sig ur och tillhöra Ryssland.Det har jag inga synpunkter på. Efter andra världskriget, eftersom Sovjet hjälpte till att slutligen besegra Hitlers trupper, delade Churchill och Eisenhower Europa med Stalin. Stalin tog Polen, Tjeckoslovakien, Lettland, Estland, Litauen och Östtyskland och annekterade dessa länder till Sovjet.

Jag avskyr kommunism, mycket på grund av att jag såg hur det fungerade i DDR, min mors hemland. Har aldrig förstått vurmen för en ideologi som aldrig visats sig fungera i praktiken, enbart i teorin. Under andra världskriget blev min mormor inlåst i en källare och våldtagen av ryska soldater. Hon var född i den delen av Polen som sedemera blev Tyskland. De var råa och fullständigt hänsynslösa. Inte alltför olika SS,- Hitlers stormtrupper.

Amerikanarna däremot var gentlemän. Min mamma och tusental andra unga kvinnor fick hjälp att fly, innan muren hade byggts. De befanns sig på Check point Charlie, där det var olika zoner. En av dessa zoner var amrikansk och en var rysk/tysk. Min mamma, tillsammans med andra unga kvinnor, bodde i en stor anläggning, omgjord till liknande ett vandrarhem utan väggar. Hundratals våningsängar. Inte en enda amerikansk soldat gjorde det minsta försök att ens stöta på kvinnorna.

Visserligen har amerikarna också förändrats numera, under t.ex Vietnamnkriget, betedde de sig som djur. Men i alla fall var de gentlemän under andra världskriget.

Mer än vad man kan säga om ryska soldater, som alltid varit råa, på grund av en ännu råare ledning. Putin må inte längre vara president offentligt, men bakom kulisserna är det ändå Putin som bestämmer!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 aug 2008 23:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: