sourze.se

Du är för ful - du kan inte vara med i TV

Det var svaret till en liten flicka i Kina, som sjöng under öppningsceremonin.

Istället fick en vacker flicka, med kinesiska mått, mima med läpparna till sången, som den fula flickan sjöng med en mycket vacker röst. Allt enligt den kines som ansvarade för att allt skulle vara perfekt.

I mina ögon är detta en människosyn som är fruktansvärd. Jag vill inte ens tänka på hur det känns för flickan med den fantastiska sångrösten. Din röst duger men inte ditt utseende!

Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur det är i västvärlden eller för den delen i Sverige. Här låtsas en del att "du duger som du är" men samtidigt är det en lögn. Bert Karlsson är en av de få som rakt ut säger att hon/han är för ful eller för tjock, eller har ingen utstrålning för att komma fram i artistlivet.

Personligen skulle aldrig säga till ett barn, du är ful! Jag tycker inte att något barn är fult. Inte heller skulle jag säga något så nedsättande till en vuxen. Jag tycker att det först och främst är personligheten som gör utseendet.

Ta exempelvis Carolina Gynning, hon ser bra ut i bild, men jag orkar inte lyssna på vad hon säger. Men kinesen ansåg inte att det var fel eftersom de strävar efter perfektion.

Precis som i Sverige med andra ord. Bara att vi använder andra ord, och omsvängningar för att göra samma sak. Att utesluta de som inte anses hålla måttet. Vem som sätter ribban för vad som duger? Ja, inte är det jag i alla fall.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2008 17:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: