sourze.se

Silbersky, Aftonbladet och Anders Eklund

Leif Silbersky säger, som alla andra försvarsadvokater, att han inte försvarar brottet, utan människan som har utfört brottet. Så långt låter det väldigt bra, men hur står det till egentligen? Vad säger Leif Silbersky i rättssalen?

Att det är vi, hederliga skattebetalare, som får betala Leif Silberskys insats, är ett problem som borde ha lösts för decennier sedan. Men samtliga politiska partier verkar betrakta det påstådda klimathotet och FRA som något mycket viktigare. Eller säg så här: Det ger större rubriker i media.

Leif Silbersky säger, som alla andra försvarsadvokater, att han inte försvarar brottet, utan människan som har utfört brottet. Så långt låter det väldigt bra, men hur står det till egentligen? Vad säger Leif Silbersky i rättssalen? Om det som sägs stämmer, verkar Leif Silbersky snarare vilja lägga skulden på offret. Ett exempel stod i Aftonbladet, skrivet av Katarina Wennstam, författare till böckerna "Flickan och skulden" och "En riktig våldtäktsman":

"Och som om det vore en juridisk teknikalitet och inte ett fasanfullt sätt att sluta sitt liv på, så menar försvarsadvokat Leif Silbersky att brottet mord minsann "äter upp" brottet våldtäkt och därför kunde väl åklagaren låtit bli att åtala för våldtäkt. Tycker han, ja.
I en kommentar till Tumba-målet härom året menade han Leif Silbersky att kvinnor med dåligt ölsinne kanske inte borde gå på krogen över huvudtaget."

När jag läste detta gnisslar jag tänder, blir arg och ser så rött att en tjur på tjurfäktningsarenan skulle upplevas som en västanfläkt jämfört med mig. Vad är anledningen till att grymma mördare och våldtäktsmän väljer exempelvis Leif Silbersky som advokat? Varför är det vi som ska betala detta? Varför har vi inte som i andra länder, att åklagaren väljer ut en försvarare och att detta uppdrag en gång om året ska tilldelas samtliga försvarsadvokater i hela Sverige?

Anders Eklund lider inte ett skit. Han älskar uppmärksamheten. Chefredaktören på Aftonbladet borde tas i örat. Varför slaskar Aftonbladet i Anders Eklunds uttalanden? Jag bläddrade raskt förbi skiten. Jag vill inte se eller höra honom. Det enda jag vill läsa är att han är borta från våra gator för alltid. Det är det enda som är värt att använda trycksvärta till.

De som kommer att få livstidsstraff, som kommer att lida resten av sina liv, är Englas föräldrar och anhöriga. För dom finns det inga advokater i världen som kan lindra deras straff - även om det skulle vara en svindyr stjärnadvokat som Silbersky.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 19 jul 2008 23:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: