sourze.se

Mobiltelefoner är livsfarliga!

Igår hängde mitt liv på en skör tråd, endast på grund av min mobiltelefon.

Klockan var 23.30 när telefonen ringde och en kille som var otroligt onykter bad mig komma och hjälpa honom, "Jag måste nog magpumpas", sa han. Givetvis satte jag full fart mot den adress han givit mig och som jag sedan tryckt ut en karta på via hitta.se.

På väg till grannstaden och den aktuella adressen började jag minnas att jag hört adressen vid ett otal gånger via media när det gällt våldsbrott. Just denna gata är ganska känd för att vara i blickfånget när människor råkar ut för våldsbrott. Så det var lite med hjärtat i halsgropen jag rullade fram och försökte hitta rätt hyreshus.

Givetvis, när jag såg en skylt som angav rätt adress, så står det sex ganska stora killar i ca 20-25 årsåldern runt en ny BMW som tydligen just mist sina fälgar och däck, i händerna på killarna fanns såklart däcken och jag förstod att det inte var riktigt rätt tillfälle att vara där. Det kan i stunder som detta vara ganska bråttom när någon druckit för mycket och man vet aldrig om de tagit medicin eller annat vilket gör att man får skynda sig allt man kan.

Med olust parkerade jag bilen, hoppade ut och gick fram till tavlan som visade var de olika lägenheterna fanns i området. Killarna var alldeles tysta, tittade på mig som om jag inte var riktigt klok, ungefär som att jag borde förstå bättre än att hoppa ut just då, när jag plötsligt får ett SMS på min mobil. Jag hade mobilen i handen eftersom jag väntade på att killen kunde ringa när som helst och sägas bör att tidigare under dagen hade jag lekt med en ettåring i en sandlåda varvid jag knäckt displayen på min egen telefon och vid hemkomsten flyttat över mitt kort till en äldre telefon som sönerna haft. Tydligen finns det inställningar kvar trots att mitt kort nu var i telefonen och en SMS-signal som var inställd tydligen på skämt gjorde att en hög röst ropade från min mobil såhär : JA, HEJSAN DETTA VAR FRÅN APOLLO VIDEO; SKULLE BARA TALA OM ATT DINA BÖGFILMER VAR KOMNA, TACK O HEJ!

Det blev om möjligt tystare än förrut och jag tittade på killarna som efter några långa sekunde föll i skratt som sedan övergick till gråt. Jag är i vanliga fall mot aga men med mina barn i tankarna kände jag att jag gärna ville ha ett allvarligt samtal med dom när jag kom hem och vad gäller agan, ja, ja fanken vet hur långt ifrån jag var att kunna förstå lite vad vissa föräldrar förespråkar, men bara nästan.

Det gick bra med killen som druckit för mycket och min bil var hel när jag skulle hämta den på parkeringen efteråt. På framrutan fanns en lapp där det stod "PUSS PUSS".

Jag är härmed böjd att hålla med dem som säger att mobiltelefoner är livsfarliga.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 25 jun 2008 17:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: