sourze.se

Ni som glömt SÄPO-registreringen

Staten får nu laglig makt att spionera och karlägga åsikter. Dessutom får konsumenterna betala.
Hoppas alla kommer ihåg inför valet 2010.

När IB affären pågick var det s.k. illegal avlyssning och kartläggning av vänstermänniskor i regi av socialdemokraterna. Under Vietnamkriget kartlades åtskilliga svenskar i SÄPO:s register utan att veta om det.
Idag har Sveriges Riksdag gett tillstånd till spionage på sina medborgare. OM det finns minsta ord för integritet så hoppas jag att Vänster, MP och S medverkar till att lagen rivs upp vid ett makttillträde 2010.
Moderaterna har alltid kritiserat allt för mycket statliga ingrepp i människors liv. Därför privatiserar man allt från boende till barn- och äldreomsorg. Allt som kan säljas ut privat skall göras är policyn.
Detta påhejas av centern och folkpartiet och centern vill gå ett steg längre, de vill dra undan alla trygghetsregler för vanliga människor. Sätta fackets roll ur spel. Alla förändringar skall gälla vanliga människor dock inte de människor som företräder oss.
NU har FRA-lagen röstats igenom med en s.k. ytlig sminkyta. Det är samma lag som med stöd av staten kan spionera på allt från journalister, tidningar, dina och mina mail. Våra åsikter. Uppmaning skriv många bloggar med ord som terrorism, tårta, smällkaramell och utmana systemet i dess dumhet.
Man kan mailbomba en mottagare, låt oss göra det med FRA på alla fronter.
Det behövs inga Binladin eller andra terrororganisationer längre. De har verkligen segrat utan att göra mer än vad de har gjort. Några enstaka hot som läcker i amerikansk/engelsk press trissar upp oron och vi sväljer snällt.
Som en liten extra krydda på lagen kommer Riksdagen att se till att kostnaderna för FRA läggs på dina och mina redan stora utgifter. Vad sägs om att betala lite mer för mobilsamtalen, extra för din fasta telefon. Betala mer för mail och användandet av Internet i Sverige.
För ni som tycker lagen är bra, ni tror väl ändå inte att kostnaden bestås av riksdagen eller FRA.
De enda som kommer att slippa undan kontroll är väl i vanlig ordning regeringens ledamöter, riksdagen och anställda inom partivärlden.
Parallellt med detta problem brottas den svenska skolan med ekonomiska problem, sjuka nekas ersättning och stöd. Arbetslösa skall tvingas ut ur systemet om de inte anpassar sig till moderatdiktaturens nya kravboja.
Med andra ord Sverige har råd med FRA och utökat spioneri på sina medborgare, men inte råd med sjukvård, skola, äldrevård och hjälp till de svaga.
För att hjälpa regeringen i sitt arbete föreslår jag legalisering av alla droger, garanterat kommer folket att skita fullkomligt i vad ni gör i ett sådant läge. Ni kan driva igenom vilka lagar ni vill så länge ni ger "kakor" till folket.
Ärligt talat kom ihåg vad ni inte skall rösta på nästa val.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 20 jun 2008 12:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: