sourze.se

Lugnt i Kävlinge igen

Äntligen har åklagaren agerat och gett oss lite lugn o ro i lilla Kävlinge igen.

När jag igår fick höra att det fanns en lista över vilka som skulle misshandlas och i vilken ordning, av det gäng som farit fram på senaste tiden, utan att polisen kunnat göra så mycket, blev jag tvungen att börja efterforska vem som stod näst på listan och ringde sedan polisen för att förbereda inför helgen.

Till min stora glädje fick jag höra att den som varit drivande i detta gäng just satt i en bil på väg norrut i landet för att omhändertas det kommande året, ungefär. Äntligen har åklagaren kunnat agera. Om det var för att de grep honom i en stulen bil igår natt och bägaren på detta vis rann över vet jag inte men troligtvis var det så. De andra är inte så farliga utan honom och detta kan få dem att tänka om när de ser att det faktiskt finns frihetsberövande straff om det går alldeles för långt.

Men om vi tittar lite i backspegeln på just detta fall, flera människor har misshandlats, flera bilar har stulits och gud vet vad mer de hunnit med, är det inte så att det krävs för mycket innan man kan ta i med hårdhandskarna? I det senare fallet när en kille skars i halsen vilket resulterade i 14 stygn, millimeter från halspulsådern, fanns det enligt uppgift 5 polispatruller i Kävlinge varav en hundpatrull, vittnar inte detta om att de visste att mer sklulle hända?

Visst är jag tacksam att de fanns här men det var väldigt nära att den knivskurne killen fick sätta livet till för att lagarna kräver att man väntar i det längsta innan man frihetsberövar personer under 18-års åldern. Det får inte vara så att polisen med vetskap om kommande brott bara får gå och vänta tills åklagarens bägare rinner över. Det kan kosta liv och skapa tragedier för många inblandade, även gärningsmannen som antagligen själv mår väldigt dåligt redan av olika skäl och ropar på hjälp med hopp om ett omhändertagande på detta sätt. Det är vi vuxna som har ansvaret att agera i tid. Jag anser att man måste se över dessa lagar för gärningsmännen, offren och deras anhöriga samt för polisens skull, så att de inte behöver känna den hopplöshet som infinner sig när de bara släpper ut förövarna på grund av låg ålder för att nästa dag ta fast dom igen.

Trevlig helg alla, i lugn o ro.


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 15 jun 2008 13:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: