sourze.se

Låt oss mötas i en dröm!

"Jag har hört att det finns stammar i Afrika som krigar med varandra i sina drömmar i stället för i verkligheten..."

Överallt finns människor som söker "den rätta", människor
som via kontaktannonser och platser på nätet söker någon
att dela sina liv med, som drömmer om någon att älska, men aldrig tycks finna det. Till dessa människor vill jag rikta ett budskap, och be att betänka möjligheten av följande scenario.

Antag att du en natt drömde en dröm. I denna dröm mötte du en människa som du älskade mer än någon människa du tidigare träffat. Eftersom det var din dröm, kunde du bestämma vad som skulle hända i den. Milsvida skogar, höga berg, främmande planeter och ickejordiska städer skulle du kunna skapa med blotta tanken. Men så plötsligt vaknade du. Du var utvilad, ditt behov av sömn var utsläckt, men du saknade personen från din dröm så starkt att du bestämde dig för att somna om och fortsätta drömma. Medveten om att du snart skulle vakna igen, bestämde du dig för att fråga din nya vän om ni kunde träffas bortom drömmens murar, i verkligheten. Han/hon svarade att det gick bra och gav dig sitt telefonnummer. Strax efter vaknade du. Du mindes fortfarande telefonnumret. Efter en stund ringde du det, och möttes av rösten av den person du mött i din dröm, som också haft samma dröm.

Helt sant vet jag inte om det är, men jag har hört att det finns stammar i Afrika som krigar med varandra i sina drömmar i stället för i verkligheten. En sak är i varje fall säker - väl utvecklad är konsten att drömma ett verktyg, mäktigare än det hårdaste städ, och den hetaste ässja. Min huvudpoäng är att vi människor måste tänka friare, andligare och större när vi söker lösningar på
våra problem.


Om författaren

Författare:
Lennie Tofft

Om artikeln

Publicerad: 04 jun 2008 22:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: