sourze.se

Eurovision -08: Perelli vidare!

"Charlotte Perelli hade mamma och pappa med sig och sina barn. Hon var glädjestrålande när hon gått till final. Hon är väldigt orginell, Charlotte Perelli. En ovanligt ödmjuk person."

Färgerna skimrar i grönt, blått och vitt. En Kontauerman i hög hatt med vita vingar travar över scenen och ger ifrån sig höga ljud. Musiken påminner om Thåström, ett vackert och konstnärligt skådespel. Charlotte är laddad!

"This is a friendly competition!", säger programledarna.

De bidrag som gjorde intryck på mig var:

Island - vacker vokalt och glatt band

Sverige - Charlotte Perelli utgjorde en vacker siluett på scenen grannen började borra i taket precis då, så jag slog med en käpp i rören och hann se att Charlotte går upp galant på scenen får mycket applåder, sagolikt - hon är proffs!

Turkiet hade en bra sångare och en bra låt "Deli" som betyder tolig på turkiska. Tufft!

Ukraina tycker inte jag utgjorde ett hot mot Perelli. Sångerskan var för mycker sex och streaptease samt hade en nästan kopia av Perellis klänning. Låten sa inte mycket - till mig i alla fall.

Schweizs, Paulo Meneguzzi, en Ramazottikopia ville vara okoncentrerad, överreklamerad, rösten håller inte, för insmickrande. Värsta fyrverkerierna hjälpte inte, han kom inte till final.

Vitryssland hade fem Perelliklänningar i danstruppen och en sångare som sjöng falskt.

Bulgarien hade en häftig sångerska i låten "Take me away" och en manlig vokalist som var lik Billy Butt! Lite saloonsstuk och lite Björk. Faktiskt jättebra, tyckte jag!

Georgien, hade en blind sångerska i låten "Peace will come" med mystisk röst, proffsigt och vackert! Mycket kraftfullt!

Maltas låt "Vodka" var totalt meningslös, men sångerskan var snygg, tuff och hade bra röst. En låt att förundras över. När skulle man kunna använda den och var? Arnold Schwartzenegger tänkte jag på just då, vet inte varför.

Makedonien - tuff och rolig låt "Let me love you"! Jättebra sångerska med mycket swing- en av mina favoritlåtar! Lite Betty Midler stuk.

Portugal! Jag gillar Fado! Dramatisk sångerska! Vackert! "Senhora do Mar". Gick till final

- och det gjorde också Charlotte Perelli, Danmark fattar inte varför Turkiet, Ukraina, Lettland som sjöng om pirater, Georgien hoppas jag, Makedonien och ev. någon till av de 12 bidragen.

Det var mycket Moulain Rouge över schlagerspektaklet. Mycket färg och vackra kvinnor! Lys Assia var där, första EU-schlagervinnaren från 60-talet! Hon var 80 år och enormt välbevarad.

Jag är van att få stående ovationer, sa hon.

Charlotte Perelli hade mamma och pappa med sig och sina barn. Hon var glädjestrålande när hon gått till final. Hon är väldigt orginell, Charlotte Perelli. En ovanligt ödmjuk person.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2008 11:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: