sourze.se

Sverige - ett rikt land! Nej, fattigt!

Nej, rikt! Nej, fattigt! Hur ska vi ha det egentligen? Är Sverige ett rikt eller är det ett fattigt land?

När den fasta befolkningen på ön Gullholmen, som tillhör Orust, vill kunna ta sig fram och tillbaka alla dygnets timmar med färjan, ja se då finns det inga pengar. Att öborna har arbeten att sköta är ovidkommande!

När socialnämnden beslutar att paret, som varit gifta i, hör och häpna, 63 år, ska säras, frun ska bo på ett särskilt äldreboende, men hennes make får inte flytta med. Han är för frisk! Det finns inte möjlighet att ändra på regler, det blir för dyrt! Nehe, då var ont om kosing igen.

Försvaret ska bli av med ytterligare ett lager. Sa jag att det berodde på ont om pengar?

Sveriges åklagare drunknar i högar av obehandlade rättsmål. Får dom fler tjänster då? Nej, nej, det ska sparas där med! Anledningen? Ja, herregud, gissa en gång!

Nu kommer det krav att papperslösa flyktingar, som gömmer sig i Sverige, ska få samma vård som svenska medborgare. Helt rätt mänskligt tänkt, men varifrån ska pengarna tas? Än en gång från våra pensionärer? De flesta har c:a 6.800- 7.500 kronor i månaden, går det för sig att staten snor några hundralappar till?

Det ska byggas en ny jordfräs, ja ni vet den gamla JAS kallas så, fär att den oftast trillar ner från skyn och gräver med nosen i dyn. Det nya JAS-planet kommer säkert kosta mer än de hundra miljarderna, som det gamla kostade. Ja du läste rätt: HUNDRA MILJARDER!Tänk så många pensionärsbostäder det hade genererat! Eller vad sägs om gratinerad hummer till skolbarnens lunch en gång i veckan!

Sjuksköterskorna försöker att få betalt för sitt jobb! Vad säger Vanja från LO om det? Hon viftar vilt och skriker att det är osolidariskt mot andra grupper. Får sjuksköterskor igenom sin höjning kommer andra grupper att vilja omförhandla sina avtal. Gnäll Vanja! Sluta jönsa dig! Du har haft, gud vet hur många år, på dig att förbättra för de lägst betalda i samhället. Märkligt nog kvinnor! Vad har du gjort Vanja? Jo, ökat på ditt redan höga arvode, från medlemmarna. Skit ner dig!

Nej, jag är så dödstrött på att höra frasen: Sverige är ett rikt land! Om det nu är sant, varför i helvete får inte paret som varit gifta i 63 år bo tillsammans på ålderdomshemmet? Om det är sant: Varför ser det ut som det gör i skolorna?

Varför står folk i kö i åratal för en knäleds eller höftledsoperation? Är det för att Sverige är ett fattigt land?

Vi borde lägga ner SIDA, dom snor oss skattebetalare på 20 miljarder varje år, som delas ut, utan sans och balans! Revisorerna nästan grät när dom såg hur miljoner försvann som en vindpust i öknen! Åtala någon för förskingring? Tjänare, vilken av alla åklagare, som redan kippar efter luft, ska ta i det fallet tycker du?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 21 maj 2008 23:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: