sourze.se

Misstänksamhet tar död på alla känslor

Jag vågar aldrig mer ha en relation.

Jag kommer aldrig mer att våga ha en relation. En orsak är att jag inte vet vilka känslor jag framkallar hos människor. Som mitt liv visat, kan man bli anklagad för än det ena, än det andra, trots att man är oskyldig. Så känns det i mitt fall. Jag undrar hur en kärleksrelation kan vända, för den ena parten, till en hatrelation? Jag undrar också hur vanligt det är?

Jag försöker analysera varför en relation som innehåller kärlek, plötsligt kan vända till misstänksamhet och hat? Min idé är, att det har med kontroll att göra. Eftersom jag är kvinna, så funderar jag över om kärleken betyder något särskilt för mannen, annat än kvinnan. Man hör ju talas om, att det för det mesta är män som handlar i affekt, när något händer i relationen. Har relationen för mannen med kontroll att göra, som bottnar i det sexuella? Om mannen har en kärleksrelation som bottnar i sex, blir han då extra vaksam och kontrollerande mot kvinnan? Blir han då extra misstänksam mot kvinnan, om hon vill leva ett självständigt liv, icke övervakad?

Varifrån kommer obefogad misstänksamhet i en relation.
Är revirtänkande och övervakning pga äganderättskänslor till kvinnan vanligt förekommande i en relation och varför?

Misstänksamhet tar död på alla känslor människor emellan.


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2008 11:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: